Αθώωση του ΟΤΕ για τη μία υπόθεση – πρόστιμο για τη δεύτερη

0

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του InfoCom για τις αποφάσεις της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την περασμένη Παρασκευή.

Έπειτα από 7 ολόκληρα χρόνια η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έκλεισε την υπόθεση της καταγγελίας της Vodafone εναντίον της Cosmote, για παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού στην καρτοκινητή τηλεφωνία. Η καταγγελία της Vodafone δεν έγινε δεκτή.

Στη δεύτερη υπόθεση, αυτή που αφορά τα συνδυαστικά πακέτα, καταλογίστηκε στον ΟΤΕ πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για παράβαση της ρυθμιστικής νομοθεσίας με βάση το δίκαιο περί τηλεπικοινωνιών. Πρόκειται ειδικότερα για την καταγγελία που είχαν κάνει πάροχοι, όταν ο ΟΤΕ δημοσιοποίησε στις 21/02/2014 την παροχή της δυνατότητας μείωσης του μηνιαίου παγίου κινητής Cosmote έως και 20%, με την ενεργοποίηση ενός Προγράμματος OTE Double Play ή OTE (Τηλεφωνία) Απεριόριστα. Η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια καθώς θα εξεταστεί από την ΕΕΤΤ και με βάση το νόμο περί ανταγωνισμού.

Share.

Comments are closed.