Ξεκίνησε δραστηριότητα η θυγατρική της Intracom Telecom στην Ιταλία

0

Με στόχο μερίδιο αγοράς από τις επενδύσεις που θα γίνουν στο 5G στην Ιταλία η Intracom Telecom εγκαινίασε τη νέα θυγατρική της στη γειτονική χώρα.

Η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην ΕΕ, με τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό στην ευρωζώνη και σχεδόν το 25% του πληθυσμού εξακολουθεί να ζει σε αγροτικές περιοχές. Η Intracom Telecom ξεκίνησε να σχεδιάζει την επέκτασή της στην Ιταλία όταν το ιταλικό κράτος αποφάσισε να είναι το πρώτο στην ΕΕ που θα δημοπρατήσει 5G συχνότητες, ώστε να καλύψει με υποδομές τις δύσκολες περιοχές. Σημειώνεται ότι η Intracom Telecom είναι πρωτοπόρος στην αγορά της ασύρματης σταθερής πρόσβασης (Fixed Wireless Access) διαθέτοντας την οικογένεια προϊόντων WiBAS.

Η Intracom Telecom Italia με έδρα τη Μόντσα του Μιλάνου, προωθεί τις πωλήσεις και υποστηρίζει στην τοπική αγορά το πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων του ομίλου Intracom Telecom στους τομείς της ασύρματης πρόσβασης & μετάδοσης, τηλεπικοινωνιακού λογισμικού, καθώς και IoT και Smart City λύσεων.

Ο Ιωάννης Τενίδης, Διευθυντής Marketing του χαρτοφυλακίου ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, σχολίασε σχετικά: «Η ίδρυση της θυγατρικής μας στην Ιταλία θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του ομίλου σε μια σημαντική και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, την 3η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου τηλεπικοινωνιών. Η Intracom Telecom εξοπλίζει και υποστηρίζει δίκτυα στην Ιταλία από το 2014 και εξειδικεύεται στον τομέα του Ultra-Broadband, παρέχοντας υπηρεσίες συνδεσιμότητας σε συνδρομητές ημι-αστικών και αγροτικών περιοχών».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την λειτουργία της Intracom Telecom Ιταλίας, η οποία από κοινού με την Intracom Telecom Ισπανίας, αντιπροσωπεύει την ισχυρή δέσμευσή μας να εδραιώσουμε την παρουσία μας στην περιοχή της Μεσογείου, ακολουθώντας το στρατηγικό μας αναπτυξιακό πλάνο», τόνισε επίσης ο Ercole Rovida, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων για την Ιβηρική, την Ιταλία και την Λ. Αμερική. «Πιστεύω ακράδαντα ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση για την περαιτέρω προώθηση των προϊόντων και της τεχνολογίας μας, προσφέροντας αξία και τεχνογνωσία σε νέες αγορές. Το προσωπικό της εταιρίας μας ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών και τους προετοιμάζει για την εποχή του 5G και του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Υπενθυμίζεται ότι η Intracom Telecom ίδρυσε πρόσφατα θυγατρική και στην Ισπανία.

Share.

Comments are closed.