Μέλος στο ΔΣ του ΟΤΕ θέλει να διορίσει το Αmber Capital, μέτοχος με 2%

0

Παρέμβαση στην προγραμματισμένη για αύριο ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΟΤΕ επιχειρεί το fund Αmber Capital, έχοντας 2% των μετοχών, ζητώντας με επιστολή του, την οποία επικαλούνται οι Financial Times, να ψηφίσουν οι μέτοχοι τη δική του πρόταση για μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα γνωστοποίησαν τη στήριξη της υποψηφιότητας του Alberto Horcajo πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Telefonica Brasil, που έχει κατατεθεί για το δς του ΟΤΕ (ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), κόντρα στον υποψήφιο της Deutsche Telekom, Eelco Blok, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ολλανδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών KPN.

Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της Amber Capital, Giuseppe di Mino, επαίνεσε την ομάδα διαχείρισης του ΟΤΕ για την αντιμετώπιση των «πολύ δύσκολων συνθηκών της αγοράς» κατά την οκταετή ύφεση της χώρας, αλλά δήλωσε ότι η εταιρική διακυβέρνηση στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία χρειάζεται να ενισχυθεί.

«Βλέπουμε ανεπαρκή ανεξαρτησία του διοικητικού συμβουλίου. . . Οι μέτοχοι μειοψηφίας θα εκπροσωπούνται καλύτερα από έναν αντιπρόεδρο που δεν έχει χρηματοδοτηθεί από τον μέτοχο» σημειώνει το fund σε επιστολή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες των FT, παροτρύνοντας και την γερμανική εταιρεία – μέτοχο του ΟΤΕ να ψηφίσει την πρότασή του.

Οι FT αναφέρουν επίσης ότι στην επιστολή σημειώνεται ότι οι βελτιώσεις διακυβέρνησης στον ΟΤΕ, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για να ακολουθήσουν άλλες εταιρείες, ενώ γίνεται μνεία στις αποκαλύψεις για την υπόθεση της Folli Follie.

Share.

Comments are closed.