Σε τροχιά υλοποίησης δύο από τα έργα του Σύζευξις 2

0

Δύο από τα 5 συνολικά υπο έργα του Σύζευξις 2 το «Κεντρικές Υπηρεσίες ISPκαι SLA»και το «Υποδομές ασφάλειας, τηλεφωνίας, τηλεδιάσκεψης και καλωδίωσης» εισέρχονται στην τελική ευθεία για την υλοποίησή τους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι προς υπογραφή με τους αναδόχους συμβάσεις.

Στο πρώτο προαναφερόμενο υπό έργο, προϋπολογισμού 26,6 εκατ. ευρώ, ανάδοχος είναι η κοινοπραξία των OTE, Space, Unisystems και Intrasoft και στο δεύτερο προϋπολογισμού 132,6 εκατ. ευρώ η Logicom και η κοινοπραξία των OTE – Space – Unisystems (θα εκτελεστεί με συμφωνίες πλαίσιο).

Προηγήθηκε στις αρχές Απριλίου η έγκριση της χρηματοδότησης του Σύζευξις 2 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 135 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σύζευξις 2 με το οποίο θα συνδεθούν περίπου 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι και 34.000 εγκαταστάσεις δημοσίων φορέων είχε προκηρυχθεί το 2014 και είχε μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα στα συρτάρια των αρμοδίων υπουργείων (Ψηφιακής Πολιτικής, Διοικητικής Ανασυγκρότησης).

Σύμφωνα με την προκήρυξη του έργου οι Δημόσιοι Φορείς θα συνδέονται στο δίκτυο με ταχύτητες πρόσβασης έως και 1 Gbps, η συνολική παροχή internet στο δίκτυο κορμού θα είναι υψηλής διαθεσιμότητας και της τάξης των 10 Gbps.

Ο συνολικό προϋπολογισμός του Σύζευξις 2 είναι 621 εκατ. ευρώ και εκτός από τα προαναφερόμενα δύο υποέργα ακόμα περιλαμβάνει:

  1. Το έργο «κεντρική υποδομή διασύνδεσης και υποδομές κέντρου δεδομένων», προϋπολογισμού 12,8 εκατ. εκατ. ευρώ στο οποίο ανάδοχος είναι η Med-Nautilus.
  2. Τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας με αναδόχους τους ΟΤΕ, Vodafone, Wind και Forthnet και αντίστοιχα για τις υπηρεσίες κινητής με αναδόχους τις Cosmote, Vodafone, Wind.

Τα δύο τελευταία που αφορούν στις υπηρεσίες έχουν προϋπολογισμό περίπου 448 εκατ. ευρώ και θα εκτελεστούν με συμφωνίες πλαίσιο.

Share.

Comments are closed.