Νέα επένδυση της Metavallon VC στην Entomics, εταιρεία με τεχνολογία βιομετατροπής εντόμων

0

Λύσεις και τεχνολογία αιχμής στο πλαίσιο της ταχέως αναπτυσσόμενης βιομηχανίας βιομετατροπής εντόμων αναπτύσσει η Entomics, στην χρηματοδότηση της οποίας ηγείται η Metavallon VC.

Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα και ιδρυτές τους Matt McLaren, Φώτη Φωτιάδη και Miha Pipan η Entomics είναι μια βιοτεχνολογική εταιρεία που στοχεύει στην ανάπτυξη της καλλιέργειας εντόμων σε μεγάλη κλίμακα, για την παραγωγή τροφών κατάλληλων για τον τομέα της κτηνοτροφίας και πλούσιων σε πρωτεΐνες. Η εταιρεία επιχειρεί να αντιμετωπίσει την σπατάλη φαγητού και την αυξημένη κατανάλωση τροφίμων αναπτύσσοντας προϊόντα και λύσεις φυσικών βιομετατροπών εντόμων σε ζωοτροφές.

Η εν λόγω αγορά υπάρχει λιγότερο από μια δεκαετία, αναπτύσσεται όμως με ταχείς ρυθμούς και μέχρι το 2022 αναμένεται να φθάσει σε αξία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Με εστίαση στους τομείς των πουλερικών και του σολομού, η Entomics είναι η πρώτη εταιρεία που επιτρέπει τη ζωντανή παραγωγή εντόμων και την λειτουργική τροφή σε ακατέργαστα έντομα με πατενταρισμένες τεχνολογίες, επιτυγχάνοντας μειωμένο κόστος παραγωγής, βελτιωμένα ποσοστά μετατροπής τροφίμων και αυξημένη απόδοση. Η πρώτη λύση αφορά μια μονάδα παραγωγής εντόμων η οποία εγκαθίσταται στις κτηνοτροφικές μονάδες, και εισάγει μια κλιμακωτή, ανεξάρτητη λύση χρησιμοποιώντας μηχανική όραση για αυτόνομη λήψη αποφάσεων και συνεχή παρακολούθηση στο cloud. Η δεύτερη λύση της εταιρείας επικεντρώνεται στη βιολογική επεξεργασία μικροβίων για να προσθέσει λειτουργική αξία στα έντομα που μετατρέπουν βιομάζα χαμηλής αξίας σε μάζα εντόμων υψηλότερης αξίας, πλούσια σε πρωτεΐνες, λίπη και χιτίνη. Αυτά μπορούν με τη σειρά τους να χρησιμοποιηθούν ως βιώσιμες εισροές για διάφορους τομείς, και κυρίως για ζωοτροφές υψηλής ποιότητας που απαιτούνται από τις αγορές υδατοκαλλιέργειας και premium ζωοτροφών.

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί από την Entomics για την επέκταση της υφιστάμενης ομάδας και για την επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης των λύσεων της εταιρείας. Το πρωτότυπο σύστημα είναι υπό ανάπτυξη και αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα με έναν συνεργάτη πεδίου, ενώ οι δοκιμές μεγάλης κλίμακας σε επίπεδο εργαστηρίου για τη βελτιστοποίηση των θρεπτικών ιδιοτήτων των εντόμων αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2019. Η εταιρεία επεκτείνει την ομάδα της στην Ελλάδα με πρόσθετες προσλήψεις, αναζητώντας κατασκευαστές για τις μονάδες της καθώς και παραγωγούς που ενδιαφέρονται για τις δοκιμές των λύσεων της.

«Έπειτα από μια μακρά περίοδο έρευνας και δοκιμών, μπαίνουμε τώρα σε μια επιθετική φάση εμπορικής επέκτασης, βελτιώνοντας παράλληλα τα προϊόντα μας και τις ιδιότητές τους. Η πρώτη μας εγκατάσταση σε αγρόκτημα θα βρίσκεται στην αγορά αυτή τη χρονιά, ενώ έχουμε ήδη σημαντικές συνεργασίες με την Stonegate και το Πανεπιστήμιο του Sterling», ανέφερε σχετικά ο συνιδρυτής της Entomics Φώτης Φωτιάδης.

«Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση σημαντικών στόχων βιωσιμότητας μπορεί να συμβαδίζει με τη δημιουργία σημαντικής υπεραξίας. Οι εταιρείες της κεντρικής Ευρώπης είναι πρωτοπόρες αυτή τη στιγμή σε μια συναρπαστική, αναπτυσσόμενη αγορά, με λύσεις και τεχνολογία που θέτουν τα θεμέλια για την κλιμάκωση της βιομηχανικής και εμπορικής τους δραστηριότητας. Οι μετατοπίσεις στο ρυθμιστικό περιβάλλον από το 2018 και μετά καθιστούν τη χρονική στιγμή ιδανική για την εμπορική εφαρμογή των τεχνολογιών της Entomics» συμπλήρωσε η Μυρτώ Παπαθάνου Partner της Metavallon VC.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.