Μεγάλη η συμμετοχή στην εθελουσία του ΟΤΕ

0

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει η διοίκηση του ΟΤΕ για το πόσες από τις αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα εθελουσίας που έχουν κατατεθεί θα κάνει δεκτές με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο.

Για το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων και έμμισθων δικηγόρων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση έως τα τέλη του 2025 (Πρόγραμμα Α), έχουν κατατεθεί 555 αιτήσεις και για το ανοιχτό πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης (Πρόγραμμα Β), για εργαζόμενους και εμμίσθους δικηγόρους που δεν βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση 198.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κατατεθεί και 105 αιτήσεις από εργαζόμενους που δεν πληρούν τα κριτήρια των δύο παραπάνω προγραμμάτων.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Α προβλέπει αναπλήρωση εισοδήματος από 70% έως και 90% ανάλογα με το πόσο κοντά είναι κάποιος στο να συνταξιοδοτηθεί. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα συμμετέχουν θα λάβουν επίσης τη νόμιμη αποζημίωσή τους, τα χρήματα για τις εισφορές τους (κύρια ταμεία και επικουρικά) έως τη συνταξιοδότησή τους, ενώ θα έχουν, μέχρι να λάβουν σύνταξη, την ιδιωτική ασφάλεια που είχαν ως εργαζόμενοι.

Το πρόγραμμα Β αφορά όσους έχουν περισσότερα από 10 χρόνια στην επιχείρηση και είναι πάνω από 40 ετών (εξαιρούνται κάποιες από τις ειδικότητες όπως είναι οι τεχνικοί πεδίου, οι πωλητές, οι επιστήμονες πληροφορικής κ.α.). Ανάλογα με την ηλικία τους θα λάβουν ως αποζημίωση 38 έως 50 μισθούς οι οποίοι προσαυξάνονται ανάλογα με τη θέση ευθύνης που κατέχουν και τον αριθμό των παιδιών τους.

Στο μεταξύ από την πλευρά της ΟΜΕ ΟΤΕ συνεχίζονται οι αντιδράσεις. Μεταξύ άλλων η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των Προέδρων των πρωτοβάθμιων Σωματείων αποφάσισε να αποστείλει επιστολή – καταγγελία προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Εργασιακού Συμβουλίου για «κεκαλυμμένες απολύσεις, πρακτικές μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΟΤΕ, προκειμένου να οδηγήσουν προς την έξοδο τους εργαζομένους της εταιρείας».

Share.

Comments are closed.