Ανακοίνωση προάσπισης του ομίλου INTRACOM από τους εργαζόμενους του

0

Σε μια ασυνήθιστη για εργαζόμενους ανακοίνωση, προάσπισης της επιχείρησης που εργάζονται, αλλά του επικεφαλής επιχειρηματία, προέβη το Σωματείο εργαζομένων του Ομίλου INTRACOM. Αφορμή, όπως αναφέρεται, πρόσφατα άρθρα που είδαν το φως της δημοσιότητας στρέφονται για μια ακόμη φορά εναντίον του κ. Σωκράτη Κόκκαλη «αναπαράγοντας μακριά από κάθε πραγματικότητα, μυθεύματα από το παρελθόν, επανειλημμένως διαψευσμένα σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και δικαστικά».

«Όμως», σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «αυτή τη φορά το ύφος και το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων, στρέφονται ευθέως κατά του δυναμικού των εταιριών του Ομίλου INTRACOM πλήττοντας βαρύτατα την υπόστασή μας, τον επαγγελματισμό και τις ικανότητές μας». Και η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

«Στους συντάκτες αυτών των δημοσιευμάτων και στους υποκινητές τους απαντούμε ότι τέσσερις και πλέον δεκαετίες στηρίζουμε με το έργο μας την ελληνική οικονομία και διακρινόμαστε για την προσφορά μας στον τομέα της τεχνολογίας δημιουργώντας διεθνώς ανταγωνιστικό καινοτόμο προϊόν. Αναπτύσσουμε προϊόντα που εξάγονται σε όλο τον κόσμο, σε αγορές που κάποτε κοιτάγαμε σαν τον φτωχό συγγενή, ενώ σήμερα είμαστε ισότιμοι σε κάθε διεθνή διαγωνισμό. Εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, όπως αυτές του Ομίλου μας, αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για μικρές σε μέγεθος χώρες όπως η Ελλάδα.

Όσοι υστερόβουλα βάλουν εναντίον μας, ξέρουν πόσοι βρήκαν εργασιακό κεραμίδι στις εταιρίες του Ομίλου INTRACOM;

Ξέρουν πόσες χιλιάδες Ελληνίδες και ‘Έλληνες επιστήμονες, απόφοιτοι αριστούχοι των ελληνικών Πανεπιστημίων, παραμένουν στη χώρα επειδή υπάρχουν αυτές οι εταιρίες ;

Ξέρουν ότι οι εργασιακές συνθήκες στις επιχειρήσεις του Ομίλου διαπνέονται από το σεβασμό και την παροχή ίσων ευκαιριών κατά τρόπο αδιαπραγμάτευτο:

Γνωρίζουν ότι διαθέτουμε ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά συνδικαλιστικά όργανα με πλήρη ελευθερία και κάθε διευκόλυνση στην αβίαστη άσκηση των δικαιωμάτων και διεκδικήσεών μας.

Γνωρίζουν μήπως τις αναρίθμητες καθημερινές παρεμβάσεις μας σε κάθε είδους κοινωνικό θέμα που απασχολεί τη χώρα μας; Έχουν αντίληψη της εκτεταμένης συνεισφορά μας σε κάθε έκφανση της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης;

Έχουν γνώση του περιβαλλοντικού και οικολογικού αποτυπώματος των εταιριών του Ομίλου μας καθώς κάθε ενέργειά τους γίνεται με σεβασμό και φροντίδα προς το περιβάλλον και την οικολογία;

Ως εργαζόμενοι στις εταιρίες του Ομίλου INTRACOM δηλώνουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για την δουλειά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπίσουμε και να αποκρούσουμε όσους την προσβάλλουν, γιατί μας πνίγει το δίκιο. Είμαστε οι χιλιάδες εργαζόμενοι που δίνουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή, χωρίς φόβο, αλλά με ΠΑΘΟΣ, με τη δύναμη της αλήθειας, με ακλόνητη την πίστη στα επιτεύγματά μας και τις προοπτικές που δημιουργούμε για την Ελληνική Οικονομία.»

Share.

Comments are closed.