Σε αναμονή των αποφάσεων των τραπεζών για τη Forthnet

0

Οι διαπραγματεύσεις των τραπεζών με τις Vodafone – Wind για τη Forthnet βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και πλέον είναι θέμα των πωλητών να αποφασίσουν αν προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες, οι οποίες όλες μαζί ελέγχουν το 36% της Forthnet (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Αττικής) δεν έχουν όλες την ίδια άποψη επί των θεμάτων που αναφύονται γεγονός που δυσχεραίνει τη λήψη τελικών αποφάσεων. Στην υπόθεση φαίνεται να παρεμβαίνουν ακόμα και άλλοι φορείς οι οποίοι είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, πιθανότατα επιθυμώντας να επανέλθουν στη διεκδίκησή της εφόσον οι διαπραγματεύσεις με τις Vodafone – Wind λήξουν χωρίς συμφωνία.

Εφόσον οι τράπεζες αποφασίσουν ότι συνεχίζουν με τις Vodafone – Wind το επόμενο βήμα θα είναι η υπογραφή ενός κειμένου τύπου μνημονίου (MOU) στο οποίο θα καθορίζονται αναλυτικά οι κινήσεις οι οποίες θα γίνουν στην κατεύθυνση υπογραφής συμφωνίας πώλησης. Από όσα έχουν γίνει γνωστά, διαδικαστικά οι τράπεζες προκρίνουν τη χρήση του πτωχευτικού άρθρου 106Β η οποία προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της Forthnet.

Η τελική συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί με βάση τους κανόνες περί ανταγωνισμού από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η οποία στην περίπτωση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων λειτουργεί και ως επιτροπή ανταγωνισμού, αλλά και από την ίδια την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως έγινε στην περίπτωση της συγχώνευσης των Vodafone – Cyta, για το τμήμα της δραστηριότητας που αφορά τις υπηρεσίες περιεχομένου (συνδρομητική τηλεόραση).

Παράλληλα εξελίσσεται και η συζήτηση για την είσοδο της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος (Mobile Virtual Network Operator – MVNO) με βάση απόφαση της ΕΕΤΤ. Η Forthnet έχει λάβει τις προσφορές από τις Cosmote και Vodafone και εκκρεμεί η απόφασή της με ποια από τις δύο εταιρείες θα προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας, υπό την προϋπόθεση προφανώς, ότι δεν θα πουληθεί αλλά και θα εξασφαλίσει τις εγγυητικές και τα κεφάλαια που απαιτούνται για να εισέλθει στην κινητή.

Share.

Comments are closed.