Στις σχετικά ακριβές χώρες η Ελλάδα στην ευρυζωνικότητα μέσω κινητής

0

Στις σχετικά ακριβές χώρες κατατάσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα όσον αφορά τις τιμές της ευρυζωνικότητας μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η προηγούμενη κατάταξή μας ήταν στις ακριβές χώρες που τώρα είναι η Τσεχία και η Κύπρος.

Αναλυτικότερα, στις βασικότερες συγκρίσεις που έχουν γίνει στην εν λόγω αναφορά της ΕΕ η χώρα μας εμφανίζεται να είναι ακριβότερη σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο από 4% (για τα 500 MB) έως και 86% (10 GB). Στα 5 GBη Ελλάδα εμφανίζεται ακριβότερη κατά 64% σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο, στα 20 GBκατά 60%, στο 1 GBκατά 29% και στα 2 GBκατά 6%.

Με βάση την ίδια αναφορά οι φτηνότερες χώρες είναι: η Ιταλία, η Πολωνία, η Αυστρία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία.

Οι σχετικά φθηνές χώρες είναι οι Σλοβενία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σουηδία, Δανία, Βουλγαρία, Γερμανία και Ισπανία και οι σχετικά ακριβές οι Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Ιρλανδία, Κροατία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Σλοβακία.

Στις συγκρίσεις περιλαμβάνεται η φορολογία, η οποία στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη από όλες τις άλλες χώρες, γεγονός που επηρεάζει την κατάταξή μας.

Share.

Comments are closed.