Στις σχετικά ακριβές χώρες κατατάσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα όσον αφορά τις τιμές της ευρυζωνικότητας μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η προηγούμενη κατάταξή μας ήταν στις ακριβές χώρες που τώρα είναι η Τσεχία και η Κύπρος.

Αναλυτικότερα, στις βασικότερες συγκρίσεις που έχουν γίνει στην εν λόγω αναφορά της ΕΕ η χώρα μας εμφανίζεται να είναι ακριβότερη σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο από 4% (για τα 500 MB) έως και 86% (10 GB). Στα 5 GBη Ελλάδα εμφανίζεται ακριβότερη κατά 64% σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο, στα 20 GBκατά 60%, στο 1 GBκατά 29% και στα 2 GBκατά 6%.

Με βάση την ίδια αναφορά οι φτηνότερες χώρες είναι: η Ιταλία, η Πολωνία, η Αυστρία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία.

Οι σχετικά φθηνές χώρες είναι οι Σλοβενία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σουηδία, Δανία, Βουλγαρία, Γερμανία και Ισπανία και οι σχετικά ακριβές οι Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Ιρλανδία, Κροατία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Σλοβακία.

Στις συγκρίσεις περιλαμβάνεται η φορολογία, η οποία στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη από όλες τις άλλες χώρες, γεγονός που επηρεάζει την κατάταξή μας.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.