Το Internet δίνει θετικό πρόσημο στα έσοδα της τηλεπικοινωνιακής αγοράς

0

Το internet αναδεικνύεται πρωταγωνιστής στα έσοδα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, συμβάλλοντας στο θετικό πρόσημο που φαίνεται να διαμορφώνεται στην εν λόγω αγορά για το 2018.

Βάσει των στοιχείων που έχει συλλέξει από τις εταιρείες η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) τα συνολικά τα έσοδα από σταθερή και κινητή τηλεφωνία κατά το πρώτο εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης διαμορφώθηκαν σε 1.516,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 1,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Εφόσον η τάση αυτή επιβεβαιωθεί και για το δεύτερο εξάμηνο η προηγούμενη χρήση θα είναι η πρώτη, έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία, κατά την οποία οι τηλεπικοινωνίες θα σημειώσουν αύξηση μεγεθών μεγαλύτερη της μιας ποσοστιαίας μονάδας και αυτό θα οφείλεται στις υπηρεσίες διαδικτύου.

Αναλυτικότερα, στη σταθερή τηλεφωνία τα έσοδα από υπηρεσίες φωνής κατά το πρώτο εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης διαμορφώθηκαν σε 511,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 2,6%. Αντίθετα τα έσοδα από υπηρεσίες διαδικτύου αυξήθηκαν 7,8% στα 189,2 εκατ. ευρώ.

Στην κινητή τηλεφωνία τα συνολικά έσοδα εμφανίζονται αυξημένα 2,8% στα 815,5 εκατ. ευρώ. Από την ανάλυσή τους προκύπτει ότι τα έσοδα από τις υπηρεσίες φωνής μειώθηκαν 1% στα 564 εκατ. ευρώ, ενώ από τις υπηρεσίες διαδικτύου αυξήθηκαν 16,4% και διαμορφώθηκαν σε 185,7 εκατ. ευρώ.

Share.

Comments are closed.