Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Με την υπογραφή των Jaspers το Σύζευξις 2

0

Πέρασε επιτυχώς από τους Jaspers, το υποστηρικτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σχεδίαση επενδυτικών προτάσεων υψηλής κλίμακας, το Σύζευξις 2, το οποίο αφορά στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα σε 34.000 περίπου σημεία του (κτήρια).

Το «πολύπαθο» Σύζευξις 2, για το οποίο η αρχική διαβούλευση έγινε το 2011, θα υποβληθεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ. Όπως είναι γνωστό εκίνησε πριν περίπου 7 χρόνια, είχε ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, δεν προχώρησε και απεντάχθηκε. Στο μεταξύ άλλαξε η κυβέρνηση η οποία χρειάσθηκε περί τα δύο χρόνια για να αποφασίσει να το «αναστήσει».

Έργο αρχικού προϋπολογισμού περίπου 600 εκατ. ευρώ (τα 170 εκατ. αφορούν υποδομές και τα υπόλοιπα υπηρεσίες) θα εκτελεστεί στο μεγαλύτερο μέρος του με συμβάσεις πλαίσιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) για την θετική αξιολόγηση του έργου εργάστηκε η ΚτΠ σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών).

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ, Δημήτρης Νικητόπουλος σχολίασε σχετικά πως «ολοκληρώθηκε ένα σημαντικότατο βήμα, και έπονται και άλλα, προς την τελική χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική και τις δυνατότητες της ΚτΠ, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη αναδιοργάνωσή της, η οποία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς».

Share.

Comments are closed.