Στην κοινοπραξία Tideway – Ελληνικά Καλώδια η διασύνδεση του αιολικού πάρκου Seamade

0

Η Seamade NV ανέθεσε στην κοινοπραξία Tideway – Ελληνικά Καλώδια σύμβαση με-το-κλειδί-στο-χέρι συνολικής αξίας περίπου 44 εκ. ευρώ για την προμήθεια και την εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων για τη διασύνδεση του αιολικού πάρκου Seamadeμε το δίκτυο του Βελγίου.

Το όνομα Seamade αφορά δύο υπεράκτια έργα στα αιολικά πάρκα Mermaid και Seastar, στο Βέλγικο τμήμα της Βόρειας Θάλασσας. Τα αιολικά πάρκα βρίσκονται υπό κατασκευή περίπου 50 χιλιόμετρα ανοικτά της ακτής του Bελγίου, από την εταιρία Seamade NV, μια κοινοπραξία μεταξύ των εταιριών Otary (70%), Electrabel (17,5%), και Eneco Wind Belgium SA (12,5%). Το αιολικό πάρκο Seastar θα έχει παραγωγική δυναμικότητα περίπου 246 MW, ενώ το αιολικό πάρκο Mermaid θα έχει παραγωγική δυναμικότητα μεταξύ 232 με 266 MW. Η σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της κοινοπραξίας Seamade NV και της κοινοπραξίας Tideway – Ελληνικά Καλώδια αφορά στον σχεδιασμό και παραγωγή περίπου 30 χιλιομέτρων καλωδίων 220 kV και για τα δύο αιολικά πάρκα, την υποβρύχια εγκατάσταση των καλωδίων και τη διασύνδεση των αιολικών πάρκων με το δίκτυο του Βελγίου.

Τα υποβρύχια καλώδια θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της θυγατρικής της Ελληνικά Καλώδια, Fulgor στο Σουσάκι Κορινθίας όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές σε μεγάλα, συνεχόμενα μήκη από τα μακρύτερα υποβρύχια καλώδια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Share.

Comments are closed.