Ρευστότητα 180 εκατ. ευρώ για τον ΑΝΤ1 από των πώληση των επιχειρήσεων σε Σερβία – Μαυροβούνιο

0

Την πώληση των εταιρειών του στη Σερβία και το Μαυροβούνιο, έναντι 180 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο ΑΝΤΕΝΝΑ. Το χαρτοφυλάκιο στη Σερβία περιλαμβάνει δύο κανάλια ελεύθερης λήψης, τα PRVA και Ο2TV, έξι συνδρομητικά κανάλια, τέσσερα websites και έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ στο Μαυροβούνιο περιλαμβάνει ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας και ένα ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο όμιλος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας με παρουσία σε 20 χώρες στην Ευρώπη, τη βόρεια Αμερική και την Αυστραλία και περισσότερους από 2.600 εργαζόμενους, προχωρά έτσι στα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα.

Σύμφωνα με πηγές από τον όμιλο ο πρόεδρος του ΑΝΤΕΝΝΑ Θοδωρής Κυριακού περνά τον περισσότερο χρόνο του στο εξωτερικό όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά προετοιμάζοντας τις επόμενες επενδύσεις σε  Ουγγαρία, Λιθουανία, Ρωσία, Βουλγαρία αλλά και σε δύο ακόμη media επιχειρήσεις στην Αμερική.

Σχολιάζοντας την πώληση των εταιρειών σε Σερβία και Μαυροβούνιο ο κ. Κυριακού σημείωσε: «Η δυναμική παρουσία μας σε αυτές τις χώρες, όλα αυτά τα χρόνια και η επιτυχημένη συμφωνία για την πώληση των δικτύων μας αποδεικνύουν τη δυνατότητά μας να επενδύουμε σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές εδραιώνοντας την παρουσία μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Συνεχίζουμε να επενδύουμε διεθνώς σε νέες ευκαιρίες στο χώρο των Media και παραγωγής περιεχομένου».

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ εισήλθε στην αγορά της Σερβίας εξαγοράζοντας το κανάλι Fox Televizija Serbia του Rupert Murdoch με μερίδιο αγοράς 4% αναπτύσσοντάς το σε κυρίαρχο Media της χώρας, επενδύοντας στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου υψηλής ποιότητας με περισσότερες από 4.000 ώρες τοπικού προγράμματος.

Ο εν λόγω όμιλος έχει ανακοινώσει στο παρελθόν σημαντικές επενδύσεις και διεθνείς συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες. Έχει επενδύσει στο Facebook, το Twitter, το Spotify και την Imagine Entertainment καθώς και σε καινοτόμες διεθνείς εταιρείες όπως η VICE, η Τhrive Global και η Cheddar. Επίσης, είναι στρατηγικός εταίρος και ένας από τους βασικούς μετόχους της επενδυτικής τράπεζας Raine Group.

Στην Ελλάδα με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη της διαδικασίας για την Forthnet στην οποία ο ΑΝΤΕΝΝΑ συμμετέχει, όπως είναι γνωστό, ως ενδιαφερόμενος για την εξαγορά της, όπως και οι Vodafone – Wind. Δεν είναι γνωστό πότε και αν οι τράπεζες θα ανακοινώσουν στους δύο ενδιαφερόμενους για την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία ότι μένει ο ένας από τους δύο για να ακολουθήσουν, όπως εκτιμάται, αποκλειστικές διαπραγματεύσεις. Οι δεσμευτικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί προϋποθέτουν σημαντικό «κούρεμα» των υποχρεώσεων της Forthnet, κάτι που προφανώς δυσκολεύει τις αποφάσεις, ειδικά καθώς θα πρέπει να ληφθούν από τρεις διαφορετικές τράπεζες (Πειραιώς, Alpha και Εθνική).

Share.

Comments are closed.