«Προίκα» 25 εκατ. του ΥΨΗΠΤΕ στην αγορά οπτικοακουστικών έργων

0

Με νέο χρηματοδοτικό εργαλείο «προικίζεται» η αγορά των οπτικοακουστικών έργων. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, επιχορήγηση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.) για την εγγυοδοσία δανείων επιχειρήσεων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων. Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης είναι 25 εκατ. ευρώ με δυνατότητα αύξησης των διαθέσιμων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το ΥΨΗΠΤΕ πρόκειται για ένα ακόμα βήμα για την προσέλκυση επενδύσεων σε οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα και για την τόνωση της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας, έπειτα από τη δυνατότητα επιχορήγησης της τάξης του 35% χωρίς το όριο των 5 εκατ., όπως ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα στη Βουλή, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου.

Στο νέο πρόγραμμα της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση», συνολικού ύψους 916 εκατ. έχουν ενταχθεί οι κωδικοί δραστηριότητας 59.11 και 59.12 που αφορούν την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων και του 62.01.21 που αφορά τα videogames, ώστε η Ελλάδα να διαθέτει ένα ελκυστικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον για επενδύσεις στον κλάδο της δημιουργικής βιομηχανίας.

Σχολιάζοντας την έγκριση του προγράμματος, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος, σημείωσε σχετικά: «Ο τομέας των δημιουργικών βιομηχανιών και ιδιαίτερα της οπτικοακουστικής παραγωγής αποτελεί ένα στοίχημα που η χώρα μας οφείλει να μην χάσει. Τα ασύγκριτα φυσικά της πλεονεκτήματα και το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει συνδυάζονται πλέον μ’ ένα πιο πλήρες θεσμικό πλαίσιο, με σημαντικά επενδυτικά κίνητρα και χρηματοδοτικά εργαλεία. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και σήμερα βάζουμε τις βάσεις να ξεπεράσουμε και το εμπόδιο της ρευστότητας που αφορά κυρίως τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εργαζόμαστε άοκνα, ώστε να αποτελέσει ο τομέας αυτός βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Ελλάδα. Και είμαστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε».

Share.

Comments are closed.