Για τις 19 Οκτωβρίου ορίστηκε τελικά η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους Vodafone – Wind και ANT1 για την εξαγορά της Forthnet.

Τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του ομίλου Αντέννα, Θοδωρής Κυριακού, οι επικεφαλής των Vodafone Ελλάδος και Wind, Χάρης Μπρουμίδης και Νάσος Ζαρκαλής αντίστοιχα, με τα επιτελεία τους σε στενή συνεργασία με τους μετόχους τους, οι οποίοι όπως είναι φυσικό θα έχουν και τον τελευταίο λόγο, θα «μετρήσουν» τα δεδομένα προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για την προσφορά τους.

Σύμφωνα με την εκτίμηση που κυριαρχεί, τόσο από την πλευρά των τραπεζών, Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής, όσο και από την τηλεπικοινωνιακή αγορά, η συγκεκριμένη πολύμηνη διαδικασία βαδίζει στο τέλος της χωρίς να υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για το αποτέλεσμα. Το όλο εγχείρημα εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το ύψος του «κουρέματος» που είναι διατεθειμένες να παραχωρήσουν οι τράπεζες στα δάνεια της Forthnet (περί τα 257,5 εκατ. ευρώ).

Είναι πιθανό να εξεταστεί το σενάριο συνεργασίας των δύο ενδιαφερόμενων στη λογική οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να εξαγοράσουν τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και ο τηλεοπτικός όμιλος τη Nova και παράλληλα να βρεθεί κάποιος τρόπος συνεργασίας μεταξύ τους, ώστε οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να συνεχίσουν να μεταδίδουν το περιεχόμενο της Nova.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.