Τον Σεπτέμβριο οι δεσμευτικές για τη Forthnet

0

Ακόμα μια παράταση έλαβε η διαδικασία για την πώληση της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Attica Bank) κυρίως γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός και νομικός έλεγχος των στοιχείων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας (due diligence).

Η ακριβής ημερομηνία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τις Vodafone – Wind και τον Antenna σύμφωνα με πληροφορίες θα προσδιοριστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και εφόσον έχει κλείσει ο έλεγχος. Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών είχε οριστεί για τις 31 Ιουλίου.

Από όσα έχουν προηγηθεί και τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για τις προτάσεις των δύο ενδιαφερόμενων, η εκτίμηση είναι πως και σε αυτή τη φάση είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί.

Η εντύπωση, πάντως, που μεταδίδεται είναι πως πλέον οι τράπεζες βιάζονται να προχωρήσουν, ενώ η πλευρά των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών δεν έχει λόγο για κάτι τέτοιο. Και οι δύο εταιρείες έχουν πλήθος από project που «τρέχουν», όπως π.χ. η Vodafone τη συγχώνευση με τη θυγατρική της Cyta, η Wind πρόσφατα λάνσαρε την τηλεοπτική της πλατφόρμα κ.λ.π.

Η δυσκολία του όλου εγχειρήματος είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν έχει εμφανιστεί ενδιαφερόμενος ο οποίος να επιθυμεί να εξαγοράσει τη Forthnet και να τη λειτουργήσει αυτόνομα, δηλαδή να επενδύσει σε αυτήν για να αναπτυχθεί και να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό. Η πρόταση του σχήματος της Odyssey που είχε αυτά τα χαρακτηριστικά δεν έπεισε τις τράπεζες. Οι τρεις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στο μεταξύ με την υλοποίηση των δικτύων νέας γενιάς ισχυροποιούνται περαιτέρω.

Ως εκ τούτου οι τράπεζες με σύμβουλο τη Nomura International, εκτός απρόοπτου, έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον Antenna που η πρότασή του προϋποθέτει μεγάλο κούρεμα των τραπεζικών υποχρεώσεων της εισηγμένης και των Vodafone – Wind οι οποίες προτείνουν την ένταξη της Forthnet στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα (εξυγίανσή και κούρεμα των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες και τους προμηθευτές) και στη συνέχεια «μοίρασμα» των συνδρομητών της. Και οι δύο προτάσεις χαρακτηρίζονται δύσκολες, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και οι τράπεζες δεν έχουν όλες τις ίδιες απόψεις επί του θέματος.

Share.

Comments are closed.