Έως τις 21 Μαΐου η απόφαση της ΕΕΤΤ για την εξαγορά της Cyta από τη Vodafone

0

Η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) θα αποφασίσει για το αν τίθεται θέμα ανταγωνισμού στη σταθερή τηλεφωνία από τη συγχώνευση των Cyta και Vodafone έως 21 Μαΐου, εκτός απρόοπτου, έπειτα από την ολοκλήρωση του κύκλου της ενημέρωσής της.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί στην τηλεπικοινωνιακή αγορά είναι ότι η ΕΕΤΤ θα δώσει το πράσινο φως και αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει ο δρόμος για τη Vodafone να ξεκινήσει την ενσωμάτωση της Cyta.

Για την εξαγορά της Cyta Hellas από την κυπριακή ΑΤΗΚ η Vodafone θα διαθέσει 118 εκατ. ευρώ, ενώ θα αυξήσει την πελατειακή της βάση περίπου κατά 40% θα φθάσει δηλαδή στις περίπου 965.000 συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας (τώρα έχει περίπου 695.000) ενισχύοντας τη θέση της έναντι των ανταγωνιστών της.

Στον διαγωνισμό που προηγήθηκε για την απόκτηση της Cyta η Vodafone είχε απέναντί της την Wind, με την οποία σήμερα διεκδικούν από κοινού την Forthnet με τη σχετική διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.