Ποια είναι η ΕΕΤΤ που επιθυμεί ο Κωνσταντίνος Μασσέλος

0

Ψηλά θέτει τον πήχη για την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ο νέος πρόεδρός της καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος. Όπως τονίζει στο άρθρο του στο ηλεκτρονικό έντυπο της Επιτροπής «στην ΕΕΤΤ το επόμενο διάστημα, θα επιδιώξουμε να επικοινωνήσουμε τη “μεγαλύτερη εικόνα” της πολυεπίπεδης σχέσης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών με την ελληνική οικονομία. Θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε την κουλτούρα της δημιουργικής σύνθεσης και των συνεργασιών, ώστε η ρυθμιστική δράση μας να προωθεί τα καλύτερα και όχι να αποτρέπει τα χειρότερα – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα διστάσουμε να ασκήσουμε με συνέπεια τον ελεγκτικό/ρυθμιστικό μας ρόλο. Η ΕΕΤΤ που οραματιζόμαστε είναι αυτή που συνεργάζεται με τις μικρές και μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο επί ίσοις όροις, που αγκαλιάζει την καινοτομία στο πεδίο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών, καινοτομώντας και εκείνη ρυθμιστικά.»

Σύμφωνα επίσης με τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ «πριν από λίγες μέρες, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για την εμπορική διάθεση υπηρεσιών 5G στη χώρα, αναπτύσσοντας κοινές μεταξύ τους υποδομές – ένα εξαιρετικό παράδειγμα καινοτόμου αναπτυξιακής στρατηγικής. Στις ΗΠΑ ο ρυθμιστής της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, Federal Communications Commission (FCC), δοκιμάζει τη δυναμική κατανομή φάσματος στη ζώνη των 3.5GHz σε μια προσπάθεια να εξελίξει (καινοτομώντας) το μοντέλο αδειοδότησης. Στην Ελλάδα η ρυθμιστική καινοτομία, ακόμα και στο επίπεδο της απλής υιοθέτησης “βέλτιστων πρακτικών” άλλων χωρών είναι περιορισμένη.»

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι ο κ. Μασσέλος επιθυμεί την εξέλιξη του ρόλου της ΕΕΤΤ. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει την αναδιοργάνωση της Επιτροπής και παράλληλα το επιτυχές κλείσιμο των σημαντικών εκκρεμοτήτων που έχει σε επίπεδο αποφάσεων ώστε να κατακτήσει ξανά την αξιοπιστία της. Σε κάθε περίπτωση μια σύγχρονη ΕΕΤΤ θα βοηθήσει σημαντικά τους τομείς εποπτείας της και μένει να δούμε αν ο κ. Μασσέλος, θα καταφέρει να κάνει όσα οραματίζεται.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply