Τρεις έως 5 οι δεσμευτικές για Forthnet

0

Οι Vodafone και Wind με κοινή προσφορά, η Providence με τον όμιλο Antenna και η Odyssey Consulting Management είναι οι φορείς που σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά της Forthnet αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το αν συνεχίζει στη διαδικασία η Golden Tree Asset Management, εκ των βασικών μετόχων της Wind καθώς και Prillarstone.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με όσους από τους υποψηφίους κριθεί ότι έχουν καταθέσει προσφορά η οποία κινείται κοντά στις προσδοκίες των τραπεζών.

forthnet-proper

Όπως είναι γνωστό την διαδικασία πώλησης της εισηγμένης «τρέχουν» οι πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Attica Bank  Εθνική Τράπεζα  και Alpha Bank) ως κάτοχοι του 32,8% του μετοχικού κεφαλαίου της (έπειτα από την μετατροπή του ομολογιακού δανείου σε μετοχές) με τη συνδρομή της Nomura International.

Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της Forthnet (πρώτο εξάμηνο 2017) τα δάνειά της είναι περί τα 255 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις της προς τους προμηθευτές περί τα 100 εκατ. ευρώ (και τα δύο ποσά είναι στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις). Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία εξυπηρετεί περίπου 700.000 νοικοκυριά, ενώ τα έσοδά της τους πρώτους έξι μήνες του προηγούμενου οικονομικού έτους ήταν 149 εκατ. ευρώ.

Share.

Leave A Reply