Ισχυρές επιδόσεις για μία ακόμα χρονιά σημείωσε η OTEGLOBE, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για τη χρήση 2017. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διατηρήθηκε το 2017 σε υψηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα €333,5 εκατ., καταγράφοντας μείωση της τάξης του 2% σε σχέση με το 2016. Η επίδραση στα έσοδα από την πτώση τιμών στην αγορά της διεθνούς χονδρικής, αντισταθμίστηκε από την αύξηση εσόδων από υπηρεσίες διεθνών χωρητικοτήτων ως απόρροια των επενδύσεων των τελευταίων ετών, καθώς και από τη διατήρηση των υψηλών εσόδων από υπηρεσίες φωνής.

Από το 2007 η εταιρεία έχει αυξήσει τα έσοδά της κατά 102% (από €165,1 εκατ. σε €333,5 εκατ.), με περίπου το 80% των εσόδων του 2017 να προέρχεται από διεθνείς πελάτες. Το 2017 η εταιρεία κατέγραψε σημαντική αύξηση 15% στη λειτουργική κερδοφορία EBITDA, η οποία ανήλθε στα €18,5 εκατ. από €16,1 εκατ. το 2016, ενώ και το περιθώριο EBITDA αυξήθηκε σε 5,5% από 4,7% το 2016. Εκμεταλλευόμενη το γεωγραφικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, η OTEGLOBE εφαρμόζει ήδη την αναπτυξιακή στρατηγική της για εντονότερη δραστηριοποίηση σε νέες, αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής, μέσω επενδύσεων και συνεργασιών με μεγάλους διεθνείς παρόχους.

oteglobe-logo-new

Τον Δεκέμβριο του 2017 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής και ετέθη σε πλήρη λειτουργία το νέο υποθαλάσσιο διηπειρωτικό καλώδιο Asia-Africa-Europe-1 (ΑΑΕ-1), μία κοινοπραξία 19 διεθνών τηλεπικοινωνιακών παρόχων μεταξύ των οποίων και η OTEGLOBE. To νέο καλώδιο, συνολικού μήκους 25.000 χλμ., αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καλώδια στον κόσμο και ένα από τα ελάχιστα που θα διασυνδέσουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, με τη Μ. Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη. Σημαντικό μέρος αυτής της κίνησης περνάει πλέον και από την Ελλάδα μέσω του καλωδιακού σταθμού των Χανίων στην Κρήτη, με τα οικονομικά οφέλη της λειτουργίας του να διακρίνονται ήδη μέσα στο 2017, ενώ αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά στα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, η OTEGLOBE προχώρησε μέσα στο 2017 σε επανασχεδιασμό και αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κορμού της με την προσθήκη χιλιάδων χιλιομέτρων οπτικής ίνας στην Ευρώπη. Το νέο δίκτυο περιλαμβάνει 16.000 χλμ. ιδιόκτητης οπτικής ίνας εκτός Ελλάδας, ενώ διέρχεται από 15 χώρες καλύπτοντας τα μεγαλύτερα κέντρα διασύνδεσης όπως Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο, Μασσαλία κλπ., καθώς επίσης και χώρες της Βαλκανικής. Πρόκειται ουσιαστικά για επανασχεδιασμό και μετατροπή του Δικτύου Κορμού της εταιρείας (δύο πλήρως προστατευμένα, χερσαία δίκτυα οπτικών ινών το ΤΒΝ και το GWEN, που εκτείνονταν από την Ελλάδα προς τη Δυτική Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων και της Ιταλίας αντίστοιχα), σε ένα ενοποιημένο δίκτυο οπτικών ινών πολλαπλών διαδρομών (mesh architecture) που εκτείνεται από τη Νοτιοανατολική στη Δυτική Ευρώπη.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply