Σύσταση ΕΕΤΤ προς τους παρόχους για τις διαφορές μεταξύ ονομαστικών και πραγματικών ταχυτήτων

0

Σε Σύσταση προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τις ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο προχώρησε η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), θέμα που συζητήθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας την περασμένη Πέμπτη υπό το νέο πρόεδρο Κωνσταντίνο Μασσέλο.

eett-van

Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ ζητά από τους παρόχους:

α) Στο πλαίσιο της προσυμβατικής ενημέρωσης, να ενημερώνουν τους συνδρομητές για το εκτιμώμενο άνω όριο της ταχύτητας σύνδεσης στο διαδίκτυο που μπορεί να επιτευχθεί ρεαλιστικά (με όποια διαθέσιμα στοιχεία έχουν, π.χ. μέσω των ταχυτήτων συγχρονισμού) και για τα πακέτα σύνδεσης με την πλησιέστερη ονομαστική ταχύτητα.

β) Σε όσους υφιστάμενους συνδρομητές το ζητούν, να δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πακέτο με χαμηλότερη ονομαστική ταχύτητα λήψης ή/και αποστολής δεδομένων, πλησιέστερη στην ταχύτητα που μπορεί να επιτευχθεί ρεαλιστικά (εφόσον υπάρχει τέτοιο πακέτο), χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλουν τέλος για την πρόωρη διακοπή/καταγγελία μιας σύμβασης ορισμένου χρόνου. Η δυνατότητα αυτή θα πρέπει να δίνεται ακόμα και μεταξύ διαφορετικών τεχνολογιών σύνδεσης (π.χ. από VDSL σε ADSL).

Η ΕΕΤΤ αιτιολογεί τη σύσταση επικαλούμενη διαμαρτυρίες συνδρομητών ότι η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής τους είναι πολύ χαμηλότερη από την ονομαστική που αναφέρεται στη σύμβαση με τον πάροχο υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο. Ειδικά για το δεύτερο, με ενδιαφέρον αναμένεται η ανταπόκριση των παρόχων.

Share.

Leave A Reply