Συναντήσεις Παππά με ομολόγους του στο Λονδίνο

0

Με την υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας της Μεγάλης Βρετανίας, Margot James, συναντήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στο Λονδίνο.

nikos-pappas-london-1

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυρίας James προκάλεσε η παρουσίαση του νέου πλαισίου κινήτρων για την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών, μέσω της θεσμοθέτησης επιδότησης επιλέξιμων δαπανών μέχρι το 25%. Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Παππά, η Ελλάδα φιλοδοξεί να καταρτίσει ένα από τα πλέον ελκυστικά συστήματα κινήτρων, το οποίο -σε συνδυασμό με τα προφανή πλεονεκτήματα της χώρας σε ό,τι αφορά τις κλιματολογικές συνθήκες και το μοναδικό τοπίο- θα την καταστήσει σημαντικό διεθνή προορισμό για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

nikos-pappas-london-2

Επίσης, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για το επιτυχημένο πρόγραμμα της Μεγάλης Βρετανίας, που επιδότησε – με συνολικά κονδύλια 85 εκατομμυρίων στερλινών – τη ζήτηση για σύνδεση στο διαδίκτυο υπέρυψηλών ταχυτήτων, μέσω οπτικής ίνας για επιχειρήσεις. Όπως τονίστηκε από την ελληνική πλευρά, ανάλογη δράση είναι έτοιμη να υλοποιήσει και η χώρα μας με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η ελληνική αντιπροσωπεία υπογράμμισε, ακόμη, ότι πρόσφατα εγκρίθηκε στην Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ από τη βρετανική εταιρεία Vodafone. Η συζήτηση επεκτάθηκε συνολικά στα νέα επενδυτικά σχέδια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και στις δυνατότητες που ανοίγει η αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και η ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε, επίσης, με τον επικεφαλής των ψηφιακών επικοινωνιών της Downing Street και του γραφείου Πρωθυπουργού της Βρετανίας, Chris Hamilton. Συζητήθηκαν οι μηχανισμοί αντιμετώπισης των fake news και ενημέρωσης της κοινής γνώμης μέσω των social media.

Share.

Leave A Reply