Λειτουργία παγκόσμιας δομής του Ομίλου Vodafone στην Ελλάδα

0

Από την Αθήνα, μηχανικοί τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, οι οποίοι ανήκουν στη διεθνή δομή Group Networks Engineering & Delivery του Ομίλου Vodafone, συμβάλλουν στις καθημερινές λειτουργίες του παγκόσμιου δικτύου της Vodafone. Αυτή η ενιαία, παγκόσμια δομή του Ομίλου Vodafone – ίσως μία από τις μεγαλύτερες του πλανήτη – έχει ως αποστολή τον σχεδιασμό των δικτύων, τα οποία διαχειρίζονται την κίνηση φωνής και δεδομένων που παράγονται από εκατομμύρια συνδρομητές της σε όλο τον κόσμο, ενώ είναι υπεύθυνη για το παγκόσμιο δίκτυο τόσο της σταθερής όσο και της κινητής τηλεφωνίας.

Στο πλαίσιο του Group Networks Engineering & Delivery, λειτουργούν τα τμήματα Transmission & Transport, Mobile Access, Voice Core, Data Core, Virtual Infrastructure & Network OSS, καθώς και μια σειρά υποστηρικτικών τμημάτων.

Οι καθημερινές λειτουργίες των δικτύων 12 Ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και του διεθνούς δικτύου που απέκτησε ο Όμιλος Vodafone μέσα από την εξαγορά της Cable & Wireless, συντονίζονται και από την Ελλάδα.

Η διασύνδεση μεγάλων τηλεπικοινωνιακών κέντρων, με ταχύτητες πολλαπλάσιες των 100 Gbps, για πραγματικά γρήγορο και ασφαλές Internet, η υλοποίηση τηλεπικοινωνιακών λύσεων βασισμένων στο cloud για επιχειρήσεις και ιδιώτες, η ανάπτυξη δικτύων κινητής επικοινωνίας 4ης και (σύντομα) 5ης γενιάς είναι μερικές μόνο από τις δράσεις των μηχανικών που εργάζονται σε αυτά τα τμήματα.

vodafone-structure

Ο επικεφαλής του Τμήματος Μετάδοσης και Μεταφοράς και εκπρόσωπος του Group Networks Engineering & Delivery στην Ελλάδα, κ. Νίκος Πλεύρης δήλωσε: «Οι έλληνες μηχανικοί τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής αναγνωρίζονται τόσο για το υψηλό τους επίπεδο όσο και για την τεχνική και επαγγελματική τους επάρκεια, διατηρώντας μία εξαιρετική εικόνα στο διεθνές περιβάλλον. Η ένταξη των μηχανικών της Vodafone Ελλάδας στην παγκόσμια δομή Technology Delivery and Operations τους παρέχει μία μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ένα τεράστιο πεδίο δράσης, αλλά και σπάνια εξειδίκευση, με σημαντικά οφέλη για όλους».

Ο διευθυντής Τεχνολογίας της Vodafone Ελλάδας, κ. Λάμπρος Ίσκος δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που οι μηχανικοί της Vodafone Ελλάδας, συμμετέχοντας σε διεθνή έργα του Ομίλου Vodafone, επιβεβαιώνουν την εξαιρετική φήμη που τους συνοδεύει στην διεθνή αγορά των τηλεπικοινωνιών. Η Vodafone δεν επενδύει μόνο στις καλύτερες ψηφιακές υποδομές, συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά και σε ικανό ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να σταθεί επάξια στις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς των τηλεπικοινωνιών».

Στρατηγική της Vodafone Ελλάδας είναι η προσέλκυση ικανών και αξιόλογων ανθρώπων, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της και η παροχή ευκαιριών και δυνατοτήτων ανάπτυξης, με στόχο να αποτελεί έναν εργοδότη υψηλής προτίμησης.

Share.

Leave A Reply