Η FURUNO Κύπρου αποφάσισε πρόσφατα να μεταφέρει την IT υποδομή της και την επιχειρησιακή οργάνωση της στο cloud. Οι συνεργάτες που επέλεξαν για να εφαρμόσουν αυτή τους την απόφαση ήταν η CL8.com για την υποδομή πληροφορικής και η Xenatus Global για την εφαρμογή του συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακών πόρων (Enterprise Resource Planning (ERP)).

Πρωταρχικός στόχος της FURUNO Κύπρου είναι να ελαχιστοποιήσει το κόστος της και ταυτόχρονα να αυξήσει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά της. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της μετάβασης στο Cloud και μέσα από την εφαρμογή του συστήματος ERP.

Η ΙΤ υποδομή της FURUNO συμπεριλάμβανε μεγάλο αριθμό από servers οι οποίοι βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της. Με την μετάβαση στο cloud περιβάλλον της CL8.com, η FURUNO έχει τώρα την ευελιξία να κάνει χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών – υποδομών ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της τόσο σε ότι αφορά στο χρόνο χρήσης των υπηρεσιών αλλά και στους πόρους που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών της (on-demand). Επίσης, η εταιρεία έχει την ευελιξία να αυξήσει ή να μειώσει τις υπηρεσίες της, όταν απαιτείται χωρίς να ανησυχεί για αύξηση των λειτουργικών της εξόδων.

Η CL8.com πρόσφερε στη FURUNO μια υβριδική λύση cloud για την υποδομή πληροφορικής της. Οι dedicated servers της FURUNO φιλοξενούνται στο ανεξάρτητο, τελευταίας τεχνολογίας, πιστοποιημένο με TIER-3 Data Center της CL8.com στη Λεμεσό. Εκτός από τη μετάβαση των υποδομών πληροφορικής της, η FURUNO αποφάσισε επίσης να μετακινήσει τον Exchange Server της στο cloud. Αυτό δίνει το πρόσθετο πλεονέκτημα της ασφάλειας, την 24/7 τοπική υποστήριξη χωρίς πονοκεφάλους και με χαμηλότερο κόστος.

furuno

Η FURUNO αποφάσισε επίσης να επιλέξει μια πρόσθετη υπηρεσία για την ασφάλεια του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου. Αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να ελέγξει τα εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω μιας εύκολης στη χρήση λύσης που βασίζεται στο cloud. Η FURUNO μπορεί τώρα να προστατεύσει το ανθρώπινο δυναμικό της, τα δεδομένα της και την επωνυμία της από απειλές και κοινές ενοχλήσεις όπως το παραπλανητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (impostor email), phishing, κακόβουλο λογισμικό (malware), spam και bulk ηλεκτρονικά μηνύματα που αποτελούν απειλές στη σημερινή εποχή. Επιπλέον, μέσα από τη συνεργασία με την Proofpoint, η CL8.com μπορεί να παρέχει στη FURUNO κορυφαίες λύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που θα επιτρέψουν στην εταιρεία να προστατευθεί από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Με την εφαρμογή του λογισμικού Microsoft NAV ERP από την Xenatus Global, η FURUNO έχει ως στόχο την υποστήριξη όλων των επιχειρησιακών της δραστηριοτήτων. Το λογισμικό αυτό ενοποιεί όλες τις σημαντικές δραστηριότητες της επιχείρησης καθώς και όλες τις διαδικασίες σε ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου που παρέχει μια συνολική εικόνα για τη λειτουργία της επιχείρησης. Αυτό θα παρέχει στη FURUNO μια σφαιρική εικόνα της επιχείρησής της και μια ολοκληρωμένη εικόνα των εσωτερικών και εξωτερικών πόρων του οργανισμού. Η FURUNO θα μπορούσε να επωφεληθεί από την ενσωμάτωση αυτών των επιχειρηματικών διαδικασιών και να έχει μία κεντρική βάση δεδομένων χωρίς αλληλοεπικάλυψη και επανάληψη δεδομένων. Ως θυγατρική εταιρεία μιας πολυεθνικής οργάνωσης, η FURUNO Κύπρου θα είναι σε θέση να επωφεληθεί από τις δυνατότητες του λογισμικού Microsoft NAV και να ενσωματώνεται απρόσκοπτα και με ασφαλή τρόπο με τις διαδικασίες των κεντρικών της γραφείων.

Ο Χαράλαμπος Μωυσέως, Γενικός Διευθυντής της FURUNO Κύπρου, δήλωσε: “Αξιολογήσαμε διάφορες επιλογές, καθώς έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα αγοράσουμε νέους servers ή να μετακινηθούμε στο cloud. Μετά από προσεκτική εξέταση των προτάσεων της CL8.com και της Xenatus Global και των πλεονεκτημάτων που παρέχονται μέσω των λύσεών τους, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο cloud. Και οι δύο εταιρείες είναι αληθινοί επαγγελματίες στον τομέα τους, κάτι που αναπόφευκτα θα προσθέσει αξία στην FURUNO Κύπρου».

Ο Θωμάς Χόπλαρος, Εμπορικός Διευθυντής της CL8.com, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι και καλωσορίζουμε την FURUNO Κύπρου στην εποχή του cloud. Η μετάβαση στο cloud θα διασφαλίσει ότι η FURUNO θα μπορεί να επωφεληθεί από όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις με εγγυημένα επίπεδα εξυπηρέτησης. Είμαστε επίσης ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με την Xenatus Global για αυτό το έργο καθώς πιστεύουμε ότι η επιτυχία και η υιοθέτηση των υπηρεσιών cloud εξαρτάται από τη συνεργασία όλων των επιχειρήσεων στο οικοσύστημα».

Ο Fouad Chaarani, Διευθύνων Σύμβουλος της Xenatus Global, δήλωσε: “Είναι προνόμιο να συνεργαζόμαστε με τις ομάδες της FURUNO και της CL8.com. Η FURUNO επέλεξε την Xenatus να εφαρμόσει το Microsoft Dynamics NAV για να ενεργοποιήσει ολόκληρο τον οργανισμό της και να διευκολύνει την αποτελεσματικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων. Σε συνεργασία με την CL8.com, η ομάδα Xenatus παρέδωσε την εφαρμογή FURUNO ERP στο Cloud περιβάλλον της CL8.com σε χρόνο ρεκόρ. Η ομάδα της CL8.com ήταν πάντα εκεί, έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν τεχνικές προκλήσεις και έδωσε γρήγορες λύσεις μέσω της ομάδας εμπειρογνωμόνων της και του πρωτοποριακού της Data Center. Με την τρέχουσα εγκατάσταση του Microsoft Dynamics NAV στο Cloud περιβάλλον της CL8.com, η FURUNO είναι σε θέση να συνεχίσει να ευχαριστεί τους πελάτες της με προϊόντα και υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας για τα επόμενα χρόνια».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply