Στην τροχιά του ο Hellas Sat 3

0

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα η εκτόξευση του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Hellas Sat 3 (συνεργασία της Hellas Sat με τον Inmarsat) από τη Γαλλική Γουιάνα.

hellas-sat-3-launch

Ο δορυφόρος θα καταλάβει την τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στις 39 μοίρες Ανατολικά με σκοπό να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο δορυφόρο Hellas Sat 2. Θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες επεκτείνοντας τις εργασίες της Hellas Sat στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική. Παράλληλα, δίνει τις δυνατότητες παροχής ίντερνετ και τηλεφωνία μέσω του οργανισμού Inmarsat στα αεροπλάνα που πετούν πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Hellas Sat 3, εκτοξεύτηκε από την γαλλική εταιρεία ARIANESPACE και αποτελεί επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ από την πλευρά της Hellas Sat, εταιρεία με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Πρωτοπαπά (διευθύνων σύμβουλος) η οποία εκτόξευσε τον πρώτο της δορυφόρο το 2003. Η Hellas Sat ανήκει στην ArabSat, κύριο πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική (την εξαγόρασε το 2013 από τον ΟΤΕ).​

Share.

Leave A Reply