Στο να κλείσει οριστικά οδεύει η υπόθεση των κατηγοριών του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη εναντίον μελών της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) έπειτα από την πρόταση της εισαγγελέως Χριστιάνας Φραγκιά να τη θέσει στο αρχείο. Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ η τελική κρίση, για την επικύρωση ή μη της αρχειοθέτησης, ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών.

eett

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπίρτζης είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά την 1η Ιουλίου 2015 (λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα), κατηγορώντας τα μέλη της ΕΕΤΤ για παρατυπίες και παράνομες ενέργειες στις διαδικασίες του διαγωνισμού για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής που ανέδειξε τη Digea ως νικητή, καθώς δεν υπήρξε άλλος ενδιαφερόμενος. Στις κατηγορίες αυτές είχε απαντήσει αναλυτικά η ΕΕΤΤ, η οποία άλλωστε στα περισσότερα θέματα που άπτονται διαγωνισμών δρα κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο υπουργείο και εφαρμόζοντας το θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί στη Βουλή.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι εξαιτίας της αντιπαράθεσης του υπουργού με μέλη της Ολομέλειας, η ΕΕΤΤ έμεινε για 1,5 περίπου χρόνο χωρίς πρόεδρο, τα θέματα της τηλεπικοινωνιακής και ταχυδρομικής αγοράς έμειναν πίσω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ευρύτερα για την οικονομία.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply