Η Orange και η Ericsson θα αναπτύξουν περιπτώσεις χρήσεως και σενάρια υπηρεσιών 5G, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών ευθυγράμμισης και εξωτερικών επιδείξεων.

ericsson_hq_12_lr

Η εν λόγω συνεργασία θα καταστήσει δυνατή την εκμετάλλευση τεχνολογίας δομοστοιχείων, απόδειξη εννοιών και πιλοτικών προγραμμάτων 5G, κατά μήκος της Ευρώπης από το 2017 και έπειτα, με περιπτώσεις χρήσεως να περιλαμβάνουν:
– Ασύρματη multi-gigabits πρόσβαση στο διαδίκτυο σε προαστιακές και αγροτικές περιοχές
– Μέγιστη και κρίσιμης σημασίας υποστήριξη του Internet of Things στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας και της κοινωνίας
– Λύσεις εξαιρετικά ευρείας κάλυψης κινητών επικοινωνιών
– Διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα
Η συνεργασία αυτή καλύπτει επίσης την εξέλιξη των λύσεων από 4G σε 5G, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας ενέργειας και κόστους, καθώς και της χρήσης τεχνολογιών δικτύου που βασίζονται στο λογισμικό (SDN) και Εικονικές Λειτουργίες Δικτύου(NFV).
Ο Alain Maloberti, Senior Vice President Orange Labs Networks, δηλώνει: «Η φιλοδοξία μας είναι να είμαστε έτοιμοι για την εγκατάσταση του 5G το 2020. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Ericsson, θα δημιουργήσουμε για τους πελάτες μας ένα ισχυρό δίκτυο, ικανό να παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, από υψηλότερες ταχύτητες δεδομένων σε εξειδικευμένες υπηρεσίες για τις πόλεις και τις βιομηχανίες.»
Ο Arun Bansal, Senior Vice President & Head of Business Unit Network Products, Ericsson αναφέρει: «Το Internet of Things απαιτεί δυνατότητες δικτύου που αγγίζει νέα επίπεδα. Η εγκατάσταση του 5G δεν προορίζεται μονάχα για τους καταναλωτές που επιδιώκουν απρόσκοπτη εμπειρία χρήσεως των τηλεφώνων και των διασυνδεδεμένων συσκευών τους, αλλά και για τη ψηφιοποίηση του συνόλου των βιομηχανιών και της κοινωνίας. Με την Orange συνενώνουμε τις δυνάμεις μας για να το κάνουμε πραγματικότητα».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply