Η Accenture βρίσκει τρόπο επέμβασης στην υποδομή του BitCoin

0

Σε περίπτωση που σας διαφεύγει, θυμίζουμε ότι το blockchain είναι η τεχνολογία που αποτελεί ουσιαστικά την υποδομή του BitCoin. Ένα σύνολο από δεδομένα που είναι διαμοιρασμένα σε ένα παγκόσμιο δίκτυο από servers, αναζητούν διαρκώς νέα bitcoins, τα οποία «ταυτοποιούν», και έτσι διασφαλίζεται η ακεραιότητα τους.
accenture-blockchainΗ Accenture κατέθεσε μία ευρεσιτεχνία η οποία θα επιτρέψει την επεξεργασία δεδομένων του συστήματος blockchain, τα οποία έχουν ήδη καταχωρηθεί. Μέχρι σήμερα αυτό δεν είναι εφικτό, για ευνόητους λόγους, αν και η εταιρεία έσπευσε να διευκρινίσει ότι η επέμβαση θα γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν το ανθρώπινο λάθος στην αρχική καταχώριση δεδομένων, την προσαρμογή στους ρυθμιστικούς νόμους, και γενικά οποιαδήποτε περίπτωση μπορεί να αποβεί άδικη για κάποιον κάτοχο bitcoin. Η Accenture υποστηρίζει ότι αυτή η δυνατότητα θα μειώσει το κόστος λειτουργίας, θα αυξήσει τη διαφάνεια στις συναλλαγές, και θα διευκολύνει την επίλυση διενέξεων.

Από τη σειρά τους οι κάτοχοι bitcoin, αλλά και όσοι εξειδικεύονται στη συγκεκριμένη τεχνολογία, εκφράζουν εύλογες ανησυχίες. Το σκεπτικό τους είναι ότι χωρίς την προστασία από επεμβάσεις, το blockchain θα χάσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του που το καθιστά μοναδικό, καθώς δεν θα διαφέρει από μία συνηθισμένη βάση δεδομένων. Καθώς η εκδοχή του blockchain που χρησιμοποιεί το BitCoin δεν διαθέτει κάποιο κεντρικό σύστημα διαχείρισης, η ασφάλεια του βασίζεται στο γεγονός ότι δεν επιδέχεται επεξεργασία.

Παρ’όλα αυτά η Accenture διασαφηνίζει ότι η πατέντα της αφορά μία διαφορετική εκδοχή, που χρησιμοποιούν κυρίως οι τράπεζες, με εξουσιοδοτημένους από το κράτος διαχειριστές, εκτός από τους οποίους κανένας άλλος δεν θα έχει δικαιώματα επεξεργασίας. Η εταιρεία επιμένει ότι για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η μη δυνατότητα επέμβασης μπορεί να είναι περισσότερο εμπόδιο και λιγότερο μέτρο ασφαλείας, προσθέτοντας ότι η λύση της είναι συμβατή με όλες τις υπάρχουσες υποδομές blockchain, και λειτουργεί σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Share.

Leave A Reply