Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Η Samsung ετοιμάζει το δικό της πρόγραμμα refurbished συσκευών

0

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Samsung σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα πώλησης «ανακαινισμένων» συσκευών από το 2017.

Το πρόγραμμα θα αφορά τα high-end smartphones της εταιρείας, με σκοπό να διατηρείται η κερδοφορία και να παραμένουν τα λειτουργικά περιθώρια πάνω από 10%. Οι συσκευές θα προέρχονται από χρήστες που επιστρέφουν τα κινητά τους μετά από ένα χρόνο, κάτι που ισχύει για τις αγορές της Νότιας Κορέας, της Αμερικής, κ.ά. Η Samsung θα πραγματοποιεί οποιεσδήποτε απαραίτητες επισκευές και θα μεταπωλεί αυτά τα smartphones σε χαμηλότερες τιμές.

Ως γνωστόν, η Apple έχει ήδη ένα τέτοιο πρόγραμμα, με τα refurbished iPhones να πωλούνται στο 69% της αρχικής τιμής τους. Βεβαίως αυτή η κίνηση θα βοηθήσει τις πωλήσεις ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ τα refurbished smartphones θα ανταγωνιστούν πιο εύκολα τις budget-friendly προτάσεις διαφόρων κινέζικων κατασκευαστών. Η αγορά των refurbished κινητών έχει αξία 17 δισ. δολαρίων, και αποτελεί το 8% των πωλήσεων, με 120 εκ. συσκευές κάθε χρόνο. Σημειώστε παρ’όλα αυτά ότι η ίδια η Samsung δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τα παραπάνω (ακόμα).

Share.

Leave A Reply