Η Microsoft ανακοίνωσε τους συμμετέχοντες για το Imagine Cup World Finals

0

Η Microsoft ανακοίνωσε τις 35 ομάδες που θα ταξιδέψουν στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ προκειμένου να διαγωνιστούν στους Imagine Cup World Finals, που θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου και θα κορυφωθούν στις 29 Ιουλίου του 2016. Οι φοιτητές θα διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες – Innovation, Games, και World Citizenship – διεκδικώντας τον τίτλο του 2016 Imagine Cup Champion, το χρηματικό έπαθλο των $50,000 καθώς και τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ιδιωτική συνεδρία mentoring με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella!

AMANDA Team

Φέτος, τη χώρα μας εκπροσωπεύει η ομάδα Amanda, η οποία απαρτίζεται από τέσσερις φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Βασίλης Μπαλτατζής, η Μαργαρίτα Μπίντση, ο Γιώργος Σχινάς και ο Ηλίας Χρυσοβέργης, με την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορα τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν ένα χώρο συναισθημάτων, που συνδυάζει την πραγματικότητα με την εικονική και προσαυξημένη πραγματικότητα. Στο χώρο αυτό, ο χρήστης περιηγείται ακολουθώντας τη λογική ενός παιχνιδιού και αλληλοεπιδρά με εικόνες, βίντεο, και διαδραστικό υλικό, με στόχο την αύξηση της ενσυναίσθησης, της αυτοπεποίθησης και της ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα του bullying.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί το 14ο έτος του Imagine Cup, του κορυφαίου φοιτητικού διαγωνισμού τεχνολογίας στον κόσμο, και οι Παγκόσμιοι Τελικοί αναμένονται για μια ακόμη φορά να είναι συναρπαστικοί! Ομάδες φοιτητών από 34 χώρες θα ταξιδέψουν στα κεντρικά γραφεία της Microsoft για να παρουσιάσουν τις καινοτόμες λύσεις τους που θα αλλάξουν τον κόσμο!

Κατά τη διάρκεια των Τελικών, αυτές τις τρεις μέρες, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους κριτές και καινοτόμους φοιτητές από όλο τον κόσμο, καθώς και να αναπτύξουν πολύτιμες τεχνικές και επιχειρηματικές δεξιότητες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Στην τελετή των Παγκόσμιων Τελικών στις 29 Ιουλίου, οι τρεις ομάδες που θα κερδίσουν την πρώτη θέση σε κάθε κατηγορία, θα διαγωνιστούν ζωντανά πάνω στη σκηνή, μπροστά σε ένα πάνελ κριτών, διεκδικώντας το μεγάλο έπαθλο- να στεφθούν πρωταθλητές του 2016 Imagine Cup.

 

Share.

Leave A Reply