Δυσαρέσκεια της Γαλλίας για τα δεδομένα χρηστών που συλλέγει η Microsoft

0

Η γαλλική αρχή προστασίας δεδομένων έδωσε εντολή στη Microsoft να σταματήσει να συλλέγει περιττά δεδομένα από τους χρήστες των Windows 10, όπως και την εμφάνιση στοχευμένων διαφημίσεων, χωρίς τη συγκατάθεση τους.
microsoft-franceΌταν κυκλοφόρησαν τα Windows 10, ξεκίνησε μία έρευνα, από την οποία διαπιστώθηκε η συγκεκριμένη πρακτική της Microsoft. Η εταιρεία έχει πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά δεδομένα των εφαρμογών που κατεβάζουν οι χρήστες από το Windows Store, με σκοπό τη βελτίωση τους, όμως οι αρχές αποφάνθηκαν ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της υπηρεσίας. Εκτός αυτού, διαπιστώθηκε ότι η Microsoft αποθηκεύει cookies στις συσκευές των χρηστών, χωρίς να τους ενημερώνει εκ των προτέρων, ούτε να τους δίνει την επιλογή μη συμμετοχής.

Η απόφαση λέει ότι η Microsoft έχει 3 μήνες διορία για να διακόψει την παρακολούθηση των στατιστικών browsing των χρηστών, τα οποία χρησιμοποιεί για να τους προσφέρει στοχευμένες διαφημίσεις. Αν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί με την απόφαση, θα της επιβληθούν κυρώσεις.

Share.

Leave A Reply