Σημαντικότερος ο ρόλος της ΕΕΤΤ στη δημοπρασία για τα 4 κανάλια, 7 οι διαγωνιζόμενοι

0

Ακόμα σημαντικότερος καθίσταται ο ρόλος της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) στη διαδικασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας έπειτα από την αποτυχία να βρεθεί εταιρεία που θα παρέχει νέο λογισμικό για την πραγματοποίηση της δημοπρασίας.

eett

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας «στο διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθεί αναγνωρισμένη και δοκιμασμένη μέθοδος δημοπράτησης που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την η ΕΕΤΤ στις δημοπρασίες φάσματος συχνοτήτων για τις τηλεπικοινωνίες».

Εκτός διαδικασίας έχει βρεθεί το Mega, η εταιρία Dimera Media Investments, του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και η Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία» (ITV CP).

Οι υποψήφιοι που προεπελέγησαν και θα διεκδικήσουν τις τέσσερις άδειες είναι οι εξής:

1  Ειδήσεις Ντοτ Κομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ Α.Ε.)

2  Νέα Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία – Star (N.T.V.)

3  ΑΝΤΕΝΝΑ TV Ανώνυμος Εταιρεία

4  Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (ALPHA)

5  Ιωάννης – Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία  (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

6  Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (E RADIO-TV)

7. Άλτερ Έγκο Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρεία (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) του επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Άγνωστο είναι αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που όπως είναι γνωστό προβλέπει η δημοπρασία να πραγματοποιηθεί στα μέσα Αυγούστου.

Κατά της αποφάσεως έγκρισης του Πρακτικού προεπιλογής και προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τελικός κατάλογος των συμμετεχόντων στην δημοπρασία, οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα της προδικαστικής προσφυγής, όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη.

Στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται επίσης και το εξής: «Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος, για λόγους, που άπτονται της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και ενίσχυσης της διαφάνειας απηύθυνε το ερώτημα προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και την Εταιρεία των Ορκωτών Λογιστών, που υποστήριξε το έργο της Επιτροπής, κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων που αποκλείστηκαν από την προεπιλογή είναι θεραπεύσιμοι.»

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.