Η Microsoft έχει μία άκρως επιτυχημένη πορεία στο χώρο του business software, από το Navision του 2002 μέχρι την εξέλιξη και επέκταση του σε μία ολοκληρωμένη σουίτα, σήμερα.
microsoft-dynamics-365Υπό το 365 brand θα βρίσκονται λοιπόν στο εξής τα εργαλεία της εταιρείας για τη λειτουργική διαχείριση των επιχειρήσεων. Το νεοανακοινωθέν Microsoft Dynamics 365 περιλαμβάνει εφαρμογές για λογιστικές εργασίες, διαχείριση προσωπικού αλλά και πελατολογίου, εμπλουτισμένες με δυνατότητες cloud. Μάλιστα το μοντέλο του Dynamics θα δουλεύει όπως αυτό του Office, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν μόνο τις εφαρμογές που χρειάζονται, και όχι απαραίτητα ολόκληρη τη σουίτα.

Εντυπωσιακό είναι και το χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στο Dynamics 365 να συνεργάζεται με την Cortana, τον οδηγό φωνητικής αλληλεπίδρασης των Windows 10. Φυσικά με αυτή την κίνηση ενισχύεται η αξία της πλατφόρμας Azure της Microsoft, έναντι ανταγωνιστικών cloud υποδομών, αλλά και του δικού της Active Directory. Σε κάποιο βαθμό, ακόμα και η βάση χρηστών του νεοαποκτηθέντος Linkedin, θα βοηθήσει στην προώθηση του Dynamics 365.

Επίσης αναμένεται να έχει στενή συνεργασία με το Office 365, ώστε π.χ. οι χρήστες να ενσωματώνουν λογιστικά στοιχεία της εταιρείας τους σε email, χωρίς να χρειάζεται να αναζητούν αυτές τις πληροφορίες εκτός Outlook. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η ανακοίνωση ενός στοχευμένου marketplace, ονόματι AppSource, που θα προσφέρει υπηρεσίες cloud, τόσο από τη Microsoft όσο και από τους συνεργάτες της. Το Dynamics 365 θα μπορεί μάλιστα να συνεργάζεται και με ανταγωνιστικό software, από τις Oracle, SAP, Salesforce, κ.ά. Η εμπορική διάθεση του αναμένεται να ξεκινήσει τη φθινοπωρινή περίοδο του 2016.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply