Αυξήσεις τιμών σκέφτεται η Lenovo, λόγω Brexit

0

Αρκετές είναι οι εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας, που αν και το Brexit δεν αποτελεί ακόμα απτή πραγματικότητα, προετοιμάζονται για τη μέρα που η Αγγλία δεν θα αποτελεί πλέον μέλος της ΕΕ.
lenovo-pricesΗ Lenovo έχει μία… εναλλακτική ιδέα για να παραμείνει κερδοφόρα, που δεν είναι άλλη από την αύξηση τιμών για τα προϊόντα της, την οποία θα επωμιστούν οι πελάτες! Δεν απέκλεισε όμως και το ενδεχόμενο περικοπών στις θέσεις εργασίας της ίδιας της εταιρείας. Σίγουρα είναι δύσκολο να κρίνουμε τέτοιες αποφάσεις, με δεδομένο ότι σήμερα η λίρα έχει τη μικρότερη αξία από το 1985. Μάλιστα δεν είναι η μόνη, καθώς η Dell έχει επίσης δηλώσει την πρόθεση της να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων της κατά 10% στην Αγγλία.

Άλλες εταιρείες ενδέχεται να σταματήσουν τις προσλήψεις ή ακόμα και να μεταφέρουν τις έδρες τους σε άλλες χώρες. Άλλωστε τόσο οι ιδιώτες όσο και οι επιχειρήσεις αναμένονται να μειώσουν τα έξοδα / επενδύσεις σε τεχνολογία. Η Lenovo λαμβάνει το 5% των κερδών της από την Ευρώπη και το 26% από την EMEA, ενώ οι υπολογιστές της αποτελούν το 19% της αγοράς στη Δυτική Ευρώπη. Η Lenovo διευκρίνισε πάντως ότι η αύξηση τιμών δεν θα εφαρμοστεί ως πανάκεια, καθώς μελετά κι άλλους τρόπους, έχοντας παρόμοια εμπειρία διακύμανσης ισοτιμίας τόσο σε χώρες της Ευρώπης όσο και της Λατινικής Αμερικής.

Share.

Leave A Reply