Καλά κρατεί η διαμάχη μεταξύ Apple και Spotify

0

Ένας χρόνος έχει περάσει από την εμπορική διάθεση της υπηρεσίας Apple Music, που είναι φυσικά άμεσα ανταγωνιστική για το γνωστό Spotify.
apple-spotifyΈτσι ξεκίνησε μία -μάλλον αναμενόμενη- διαμάχη, με βασικό επιχείρημα ότι η Apple έχει αθέμιτο πλεονέκτημα, λόγω του 30% που παίρνει από τις συνδρομές κάθε εφαρμογής στο App Store. Η δε Apple ισχυρίζεται ότι αυτό είναι δίκαια πρακτική, ώστε να καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του App Store. Το πιο πρόσφατο γεγονός που ενέτεινε την αντιπαράθεση, ήταν η άρνηση της Apple να εκδώσει στο App Store το τελευταίο update της εφαρμογής Spotify, και συγκεκριμένα της σουηδικής έκδοσης. Σύμφωνα με τη Spotify, πρόκειται για παραβίαση της νομοθεσίας περί θεμιτού ανταγωνισμού, στην Αμερική και στην Ευρώπη, και έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην εταιρεία όσο και στους πελάτες της.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Η Apple απαγορεύει την προώθηση άλλων μεθόδων πληρωμής μέσω εφαρμογών, εκτός από το ίδιο το σύστημα της εταιρείας. Η Spotify όμως αφαίρεσε την επιλογή των in-app purchases από την εφαρμογή της, και προτρέπει τους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία από την επίσημη σελίδα της υπηρεσίας, παρακάμπτοντας έτσι την καταβολή μεριδίου στην Apple. Αυτό έγινε στο τέλος Μαΐου, και από τότε η Spotify δεν έχει επαναφέρει το επίμαχο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή, εξ ου και η απαγόρευση του update.

Share.

Leave A Reply