Τα υφιστάμενα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και 4 νέοι, στο χώρο της τηλεόρασης, «παίχτες» εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στη δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες.

TV channel zapping

Μεταξύ των 11 υποψηφιοτήτων συμπεριλαμβάνεται η εταιρεία Alter Ego του επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και η εταιρία Dimera Media Investments, του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ που εκπροσωπείται από τον Αρτούρ Νταβιντιάν. Πρόκειται δηλαδή για δύο επιχειρηματίες με συμμετοχή και στο ποδόσφαιρο και με δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης του Skai Γιάννης Αλαφούζος είναι μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού έχουμε ενδιαφερόμενους τρεις επιχειρηματίες ιδιοκτήτες ΠΑΕ, γεγονός που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό στη δημοπρασία η οποία θα ξεκινήσει με τιμή εκκίνησης ανά άδεια τα 3 εκατ. ευρώ.

Ο τρίτος νέος «παίχτης» είναι η εταιρεία Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Παροχής Περιεχομένου, θυγατρική της κυπριακής εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Κύπρου (μη ρυθμιζόμενη αγορά) S.N.P. Southeast Network Public Limited. Ιδιοκτήτης της κυπριακής εταιρείας με ποσοστό 99% είναι ο Νικόλαος Ντάβαρης ο οποίος σε παλαιότερα μετοχολόγια εμφανίζεται ως κάτοχος ποσοστού 1,8% του τηλεοπτικού σταθμού Star (σήμερα με βασικούς μετόχους εταιρείες του ομίλου Βαρδινογιάννη).

Άδεια διεκδικούν επίσης ο Χρήστος Καλογρίτσας κατασκευαστής σε συνεργασία με τον Ιωάννη Βλαδίμηρο (ο τέταρτος νέος παίχτης) αλλά και ο Γιώργος Καρατζαφέρης  με το Art TV, ενώ τον κατάλογο των 11 συμπληρώνουν εκτός από τους προαναφερόμενους, το Mega, το Espilon, ο ΑΝΤ1 και ο Alpha.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με αφορμή την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δημοπρασία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός».

Η ανακοίνωση του οριστικού καταλόγου των συμμετεχόντων θα γίνει στις 2 Αυγούστου και η διαδικασία θα εξελιχθεί στα μέσα του ιδίου μήνα.

Τη ίδια μέρα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο μεταξύ, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι προσφυγές που έχουν καταθέσει οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Η απόφαση της Ολομέλειας αναμένεται να εκδοθεί μετά τις 20 Ιουλίου και μέχρι αυτήν την ημερομηνία πρέπει να υποβληθούν και τα υπομνήματα των δύο πλευρών.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply