Τι συζητήθηκε στη γενική συνέλευση της Forthnet για το Ομολογιακό

0

Δεν έλειψε από τη συζήτηση  χθες μεταξύ των μετόχων και της διοίκησης της Forthnet, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης στην έδρα της εταιρείας στην Κρήτη, το θέμα του ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές, του οποίου οι διαδικασίες προχωρούν με βάση αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

forthnet

Η Wind (κατέχει το 32,36% των μετοχών της εισηγμένης) ζήτησε  γραπτώς διευκρινίσεις για τον υπολογισμό της σχέσης αποθεματικών προς το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ως προϋπόθεση για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ). Ωστόσο, επί της ουσίας το ερώτημα είναι αν η απόφαση για το ομολογιακό δύναται να ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο (αντί της γενικής συνελεύσεως) τη στιγμή που όταν έλαβε την εξουσιοδότηση (2011) για κάτι τέτοιο η μετοχική σύνθεση ήταν διαφορετική.

Το ερώτημα ετέθη και προφορικά από τους εκπροσώπους ων Vodafone και Wind για να λάβουν την απάντηση από τη διοίκηση ότι έχει λάβει σχετικές γνωμοδοτήσεις τις οποίες πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έθεσε στη διάθεση των ενδιαφερομένων. Η συζήτηση επεκτάθηκε και με το ερώτημα προς τη διοίκηση για το αν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή τρίτου επενδυτή (εκτός δηλαδή των υφιστάμενων μετόχων). Η απάντηση ήταν πως η διοίκηση θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να πετύχει η έκδοση του ΜΟΔ.

Όπως είναι γνωστό η Forthnet έχει ανακοινώσει πως στο πλαίσιο της αναχρηματοδότησης του δανεισμού της ύψους 325 εκατ. ευρώ που έχει καταστεί βραχυπρόθεσμος οργανώνει ΜΟΔ της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ. Εφόσον συγκεντρώσει το ποσό αυτό τα 70 εκατ. θα διατεθούν για  αποπληρωμή δανείων και τα υπόλοιπα για τις ανάγκες κίνησης της εταιρείας. Το ΜΟΔ είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η αναχρηματοδότηση, ενώ από μια πρώτη εκτίμηση με βάση τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί το ποσοστό ενός τρίτου επενδυτή που θα μπει στο ομολογιακό και στη συνέχεια θα πάρει μετοχές της εισηγμένης μπορεί να φθάσει και στο 70%.

 

Share.

Leave A Reply