Δωρεάν mobile game βοηθά την έρευνα κατά της άνοιας, με τη συνδρομή της Cosmote

0

Ένα νέο mobile game κυκλοφόρησε, που σύμφωνα με τους δημιουργούς του βοηθάει στην επιστημονική έρευνα κατά της άνοιας. Το παιχνίδι Sea Hero Quest σχεδιάστηκε από την εταιρεία Glitchers, και προωθείται στην Ελλάδα από την Cosmote.
sea-hero-questΔιατίθεται τόσο για Android όσο και για iOS και μάλιστα δωρεάν (εντελώς δωρεάν – όχι με «κρυφά» microtransactions). Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η εξ αρχής προσαρμογή του σε πολλαπλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής. Το gameplay είναι μεν διασκεδαστικό, αλλά κυρίως πολύ απλό, ώστε να μπορούν να παίξουν άνετα ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. Τα δε γραφικά είναι καλοσχεδιασμένα αλλά «ελαφριά», ώστε να υποστηρίζεται το παιχνίδι ακόμα και από παλαιότερες συσκευές.

Ελέγχετε ένα μικρό πλοίο, με το οποίο πρέπει να περιηγηθείτε ανάμεσα από παγόβουνα και υφάλους, ώστε να φτάσετε στον προορισμό σας. Τα επίπεδα ξεκινούν σε σχετική ευθεία, και γίνονται σταδιακά πιο περίπλοκα. Αυτή η διαδικασία βοηθάει στη συγκέντρωση στοιχείων από τον τρόπο που παίζει κάθε χρήστης, ώστε να διαπιστωθεί η ικανότητα προσανατολισμού του. Τα στοιχεία είναι ανώνυμα, και μπορείτε να απαντήσετε προαιρετικά σε κάποιες πρόσθετες δημογραφικές ερωτήσεις, ώστε να βοηθήσετε ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα από τα πρώτα συμπτώματα της άνοιας είναι η απώλεια του χωροταξικού προσανατολισμού, ακόμα και σε γνώριμα μέρη. Έτσι υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία από μόνο 2 λεπτά gameplay για 100.000 άτομα ισοδυναμούν σε 50 χρόνια έρευνας! Σύμφωνα με την έκθεση «The Global Impact of Dementia», η άνοια αναμένεται να επηρεάσει 135 εκ. ανθρώπους παγκοσμίως μέχρι το 2050. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Εταιρείας Νόσου Alzheimer (ADI), 197.000 άνθρωποι διαγνώστηκαν με άνοια το 2015, ενώ προβλέπεται ο αριθμός αυτός να φτάσει στους 354.000 το 2050.

Για τη δημιουργία του Sea Hero Quest συνεργάστηκαν ο όμιλος Deutsche Telekom με τον βρετανικό κοινωφελή οργανισμό Alzheimer’s Research, το University College του Λονδίνου (UCL), το University of East Anglia (UEA) και η εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Glitchers.

Share.

Leave A Reply