Δύο μήνες κενή η θέση του ΓΓ Επικοινωνιών, επιτείνεται η σύγχυση για τα έργα ΤΠΕ

0

Έχουν παρέλθει δύο μήνες από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο πρώην γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Δημήτρης Τζώρτζης οδηγείτο σε αναγκαστική παραίτηση εξαιτίας της παντελούς έλλειψης επικοινωνίας με τον πολιτικό του προϊστάμενο τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

 tzortzis_dimitris

Έκτοτε η θέση του γενικού γραμματέα μένει κενή, όπως κενή μένει και η θέση του επικεφαλής της νέας γραμματείας ψηφιακής πολιτικής, γεγονός που μπλοκάρει το ξεκίνημα του νέου ΕΣΠΑ όσο αφορά τα έργα πληροφορικής (η λειτουργία της νέας γραμματείας είναι προαπαιτούμενο). Ο διορισμός του Βασίλη Μαγκλάρα, στη θέση του γενικού γραμματέα Επικοινωνιών, δεν διαψεύστηκε ποτέ από το υπουργείο Υποδομών, ωστόσο, φαίνεται ότι προς το παρόν υπερισχύουν οι αντιδράσεις που εγείρει ο κομματικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος και μένει να δούμε τι τελικά θα γίνει.

Οι … αρρυθμίες όμως της κυβέρνησης δεν σταματούν εδώ. Όπως έχει ήδη παρουσιάσει σε σχετικό ρεπορτάζ του το infocom.gr το υπουργείο Υποδομών έχει «κρεμάσει» στην Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Έργων (ΕΠΕΕ) του Επενδυτικού Σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ή αλλιώς πακέτου Γιουνκέρ) 2 έργα που άπτονται των ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών) συνολικού προϋπολογισμού 2,7 δις. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης όμως μίλησε χθες στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και αναφερόμενος στο πακέτο Γιούνκερ μίλησε για τα 5 έργα ΤΠΕ που είχε εγκρίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), με συνολικό προϋπολογισμό 920 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν έχουν «κρεμαστεί» στην ΕΠΕΕ και είναι διαφορετικά από αυτά του κ. Σπίρτζη.

Share.

Leave A Reply