Μικρή παράταση στη συμφωνία των Vodafone – Wind για τη Forthnet

0

Για ένα τρίμηνο (μέχρι τον Σεπτέμβριο) παρατείνεται η συμφωνία Vodafone – Wind με βάση την οποία η πρώτη διαθέτει δικαίωμα προαίρεσης για την απόκτηση από τη δεύτερη ποσοστού 13,25% της Forthnet.

 forthnet

Σήμερα η Wind ελέγχει το 32,26% της Forthnet και η Vodafone το 6,5%.  Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην από κοινού εξαγορά της εισηγμένης το 2014.  Ωστόσο,  μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμφωνία με τον βασικό μέτοχο της Forthnet  για την εξαγορά του ποσοστού του.

Σύμφωνα με την ερμηνεία που προσδίδουν στην επιλογή για τρίμηνη παράταση και όχι μεγαλύτερη είναι ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να κάνουν σαφές προς όλους τους ενδιαφερόμενους «ότι το ενδιαφέρον των Vodafone – Wind δεν θα είναι παντοτινό». Είναι σαφές ότι το μήνυμα αυτό δεν απευθύνεται  μόνον στην αραβική ΕΙΤ αλλά και στις πιστώτριες τράπεζες καθώς για την οποιαδήποτε μετοχική εξέλιξη θεωρείται απαραίτητο να βρεθεί λύση για τον δανεισμό της εισηγμένης.​

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply