«Μπορούμε να υλοποιήσουμε άμεσα την τεχνολογία Vectoring που μας επιτρέπει να προσφέρουμε ταχύτητες 100 Mbps στους καταναλωτές»

0

Στους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ που εργάζονται καθημερινά για την απρόσκοπτη επικοινωνία μας, αφιέρωσε η κα Ειρήνη Νικολαΐδη, Νομική Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, την Τρίτη 17 Μαΐου, στη συνέντευξη που παραχώρησε, προχθές, στην εκπομπή «Νόμος και Πράξη» σε διαδικτυακό τηλεοπτικό Μέσο (web TV, Star.gr).

Nikolaidi
Στην εκπομπή που παρακολουθεί την επικαιρότητα από νομική και κοινωνική σκοπιά, η Chief Officer Νομικών και Ρυθμιστικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ περιέγραψε το ισχύον νομοθετικό και εποπτικό πλαίσιο για τις τηλεπικοινωνίες σε Ευρώπη και Ελλάδα, τονίζοντας ότι καθώς οι εξελίξεις της τεχνολογίας είναι ραγδαίες, υπάρχει ένας συνεχής αγώνας δρόμου, σε νομοτεχνικό επίπεδο, προκειμένου η νομοθεσία να είναι πάντα επίκαιρη.
Σχετικά με την ποιότητα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που απολαμβάνει ο καταναλωτής στην Ελλάδα, η κα Νικολαΐδη ανέφερε ότι η ποιότητα είναι συνάρτηση της επένδυσης, τόσο σε ανθρώπινο κεφάλαιο όσο και σε επίπεδο χρημάτων, τονίζοντας ότι ο Όμιλος ΟΤΕ έχει επενδύσει και στους δύο τομείς. «Έχουμε επενδύσει κυρίως σε δίκτυα και τεχνολογίες νέας γενιάς πάνω από 2 δισ ευρώ την τελευταία πενταετία, ενώ υλοποιούμε για την τρέχουσα τετραετία επενδύσεις ύψους 1,3 δισ ευρώ για να μπορούμε να προσφέρουμε όλο το φάσμα των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Μάλιστα η πρόθεσή μας είναι, εφόσον μας το επιτρέψει το ρυθμιστικό πλαίσιο, να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την τεχνολογία Vectoring που θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε, άμεσα, ταχύτητες πάνω από 100 Mbps στους καταναλωτές».
Πρωταρχικό μέλημα του Ομίλου ΟΤΕ, σημείωσε η κα Νικολαΐδη, είναι η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες και η καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή, όχι μόνο για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών, αλλά και για την όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση και προστασία του, δίνοντάς του όσο το δυνατό πιο άμεση πρόσβαση στο λογαριασμό του, αλλά και στον έλεγχο της χρήσης του ώστε να αποφεύγει τυχόν ανεπιθύμητες και υψηλές χρεώσεις.
Η κα Νικολαΐδη μίλησε και για τη νέα κοινή μπράντα COSMOTE που ντύνει πλέον όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου σε σταθερή, κινητή και internet. «Η αγορά τηλεπικοινωνιών αλλάζει και το ίδιο κάνει και ο Όμιλος ΟΤΕ, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των πελατών», ανέφερε η Chief Officer Νομικών και Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου ΟΤΕ. «Πρακτικά προσφέρει στους πελάτες μας ένα σημείο αναφοράς & κοινή εμπειρία, περισσότερη ευκολία, ταχύτητα και απλότητα».
H κα Νικολαΐδη αναφέρθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα τηλεπικοινωνιών και ΚτΠ στην ιστορία και την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών, από τον τηλέγραφο στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τονίζοντας το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία και την ανάγκη για συνδεσιμότητα: «Ο σημερινός τρόπος ζωής έχει δημιουργήσει την ανάγκη να είμαστε συνδεμένοι με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους συνεργάτες μας, τους πελάτες μας και με όλο εν γένει το κοινωνικό σύνολο που μας περιβάλλει σε καθημερινή βάση και με σχεδόν συνεχή ρυθμό, ώστε η επικοινωνία μας να καταλήγει και σε συναντίληψη της κοινωνικής πραγματικότητας. Άρα ουσιαστικά η επικοινωνία καταλήγει σε αντίληψη και η πληροφορία σε γνώση, εξού και ο χαρακτηρισμός της σύγχρονης κοινωνίας ως Κοινωνία της Πληροφορίας».

Share.

Leave A Reply