Νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων από το IQbility

0

Το IQbility, το «εκκολαπτήριο επιχειρήσεων» του Ομίλου Quest, ανακοινώνει την έναρξη της νέας 4ης πρόσκλησης για συμμετοχή στο επενδυτικό του πρόγραμμα με καταληκτική ημερομηνία την 23η Μαΐου.

IQbility_NEW_2016

Το IQbility επενδύει σε νεοσύστατες, καινοτόμες και εξαιρετικά φιλόδοξες επιχειρήσεις στο τομέα της ψηφιακής οικονομίας κεφάλαια μεταξύ €25.000 – €100.000, ενώ ταυτόχρονα παρέχει υπηρεσίες θερμοκοιτίδας (γραφεία, τήρηση λογιστικών βιβλία, νομική υποστήριξη, cloud infrastructure). Το πρόγραμμα τρέχει σε συνεργασία με τα στελέχη και τις εταιρείες του Ομίλου Quest, η οποία μεταφράζεται σε σημαντικούς πόρους και πρακτικές συνέργειες.

Ο Χρήστος Ψάλτης CEO και συνιδρυτής της Μist.io είπε:

“To IQbility ήταν για εμάς πολύ παραπάνω από ένας επενδυτής. Ήταν το σπίτι μας για παραπάνω από ένα χρόνο. Μας σύστησαν σε πολύ έμπειρους ανθρώπους, μερικοί από τους οποίους αργότερα επένδυσαν και αυτοί σε εμάς. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εκμεταλλεύτηκαν τις εταιρείες και το γενικότερο δίκτυο του Ομίλου Quest για να μας βοηθήσουν να βρούμε τους πρώτους μας πελάτες.”

Ο Κώστας Καρολεμέας CEO και συνιδρυτής της AllCanCode είπε:

“Το IQbility ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές που πίστεψαν σε εμάς. Ο πρώτος αυτός επενδυτικό γύρος μας βοήθησε να ταξιδέψουμε στην Αμερική και να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που μας οδήγησαν στο Silicon Valley και στο EdTech , τμήμα του Y-Combinator.”

Το IQbility επενδύει σε δύο φάσεις:

H πρώτη φάση, την οποία ονομάζουμε “early market validation phase” (η αλλιώς pre-seed), είναι η φάση κατά την οποία μία ομάδα έχει αναπτύξει ένα λειτουργικό πρωτότυπο και προσπαθεί να το εξελίξει με βάση την ανταπόκριση από την αγορά και με στόχο να αποκτήσει του πρώτους της πελάτες.

Κατά την δεύτερη φάση (seed), σκοπός είναι να αποδειχθεί ότι το προϊόν μπορεί να διευρύνει τη χρήση του με αρκετά γρήγορους ρυθμούς.

Και στις δύο παραπάνω φάσεις το IQbility είναι ανοιχτό σε συνεπενδύσεις με άλλους angel investors ή VC funds. Επομένως, στο πρόγραμμα του IQbility είναι ευπρόσδεκτες και εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν κεφάλαια για ένα γύρο χρηματοδότησης ή σκοπεύουν να το πράξουν στο άμεσο μέλλον.
Στα σχεδόν τρία χρόνια λειτουργίας του, το IQbility έχει φιλοξενήσει 8 επιχειρήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο, επιτυγχάνοντας περαιτέρω χρηματοδότηση από τρίτους επενδυτές.

Share.

Leave A Reply