Η Huawei κατέκτησε την 4η θέση στην Ευρώπη ανάμεσα στις εταιρείες που αιτούνται διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο European Patent Office (EPO), σύμφωνα με την επίσημη ετήσια έκθεση του Οργανισμού.

AP-Huawei-Logo-w630

Η εταιρεία καταχώρησε συνολικά 1.953 αιτήσεις το 2015, ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά βρέθηκε στην κορυφή των Ψηφιακών Επικοινωνιών, με 1.197 αιτήσεις να αφορούν αποκλειστικά τον συγκεκριμένο κλάδο.

Στη γενική κατάταξη, η Huawei ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τις Philips, Samsung και LG ενώ προηγείται των Siemens και United Technologies. Στον κλάδο των ψηφιακών επικοινωνιών, η Huawei βρέθηκε για ακόμη μια φορά στην κορυφή και ξεπέρασε την Ericsson και την Qualcomm.

«Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την ισχυρή δέσμευσή μας για προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας ως κινητήρια δύναμη της καινοτομίας, με το γόνιμο -για πρωτοπορία- έδαφος της Ευρώπης στο επίκεντρο» δήλωσε ο Georg Kreuz, Chief IP Counsel της Huawei ενώ πρόσθεσε «Το Ευρωπαϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον θα γίνει εξ ολοκλήρου ψηφιακό και στη Huawei είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που παραμένουμε οι κορυφαίοι συνεργάτες στην διαδικασία της καινοτομίας. Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας σε αυτόν τον κλάδο είναι ζωτικής σημασίας. Συνεπώς, ο αριθμός των νέων αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που καταχωρήθηκαν στην Ευρώπη, αυξήθηκε με τη σειρά του.»

Σε μια παγκόσμια αγορά, οι πατέντες είναι στυλοβάτες της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Μέσω της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, ενθαρρύνονται ζωτικές επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη. Για να μπορεί να διαθέτει καινοτόμες πατέντες στη βιομηχανία, η Huawei επενδύει περισσότερο από το 10% των εσόδων της σε Έρευνα & Ανάπτυξη. Οι ερευνητικές δραστηριότητες της Huawei στην Ευρώπη, όπου περισσότεροι από 1.900 υψηλά καταρτισμένοι επιστήμονες ασχολούνται με την έρευνα & ανάπτυξη, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής της εταιρείας. Το ευρωπαϊκό δίκτυο R&D κέντρων της εταιρείας, με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Έρευνας (ERI) στο Λεβέν, Βελγίου στο πηδάλιο, αναπτύσσει συνέργειες αμοιβαίου οφέλους με Ευρωπαίους συνεργάτες.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply