Η Nokia οδηγεί τις εξελίξεις στο 5G

0

Άκρως εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται η εκθεσιακή παρουσία της Nokia στο φετινό MWC. Η επίσκεψή μας στο booth της εταιρείας, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με τα 67 demos επίδειξης να αποτυπώνουν με τον πλέον χειροπιαστό τρόπο την επανάσταση των δικτύων και την επόμενη γενιά που έρχεται με ταχύτητα… 5G!

Nokia (21)

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στο -διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι- εκθεσιακό περίπτερο της Nokia, μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την Francesca Sartori, Head of Operators Business Strategies της Nokia, η οποία μας ξενάγησε σε όλα τα νέα προϊόντα της εταιρείας που παρουσιάζονται φέτος στη μεγαλύτερη έκθεση mobile.

Nokia (20)
Η κα Sartori επισήμανε πως ενώ η συζήτηση γύρω από το 5G περιορίζονταν στον τομέα της διασκέδασης, πλέον κατευθύνεται προς την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων. Διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα, έξυπνες πόλεις, απομακρυσμένη παροχή υπηρεσιών υγείας, είναι ενδεικτικά ορισμένα από τα πεδία εφαρμογής των υπηρεσιών που θα μπορούν να παρέχονται μέσω της νέας γενιάς δικτύου.

Nokia (17)

Σχολιάζοντας την πρόσφατη εξαγορά της Alcatel Lucent και του R&D Department της, Bell Labs από την Nokia, η Francesca Sartori δήλωσε ενθουσιασμένη για την συγκεκριμένη εξέλιξη: “Αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτό καθώς η συγκεκριμένη κίνηση μας τοποθετεί στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς. Η μετάβαση έγινε πολύ γρήγορα και προφανώς χρειάζεται χρόνος για να ενταχθεί πλήρως το σχήμα και να εναρμονιστεί στις δικές μας ανάγκες. Ωστόσο είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα”.

Share.

Leave A Reply