Vittorio Colao: “Δεν είμαστε λεμόνι για να μας στίβουν”

0

Την εξέλιξη και τα σχέδιά τους για τη δημιουργία μίας δικτυωμένης κοινωνίας, αλλά και παραγωγής αξίας για τους παρόχους, ανάλυσαν στη συζήτηση που έκαναν επί σκηνής του Mobile World Congress, οι CEO’s των μεγαλύτερων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

gigabit-mobile-world-congress-2016

Υπογράμμισαν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η βιομηχανία τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς η κοινωνία θα προσαρμόζεται στις αλλαγές που σημειώνονται μέσα από την πρόοδο στην τεχνολογία των κινητών επικοινωνιών και την ψηφιοποίηση των πάντων.

Στην εναρκτήρια ομιλία ο Mats Granryd, γενικός διευθυντής της GSMA, είπε ο η κινητή τεχνολογία έχει ήδη παίξει τεράστιο ρόλο στην δημιουργία της παγκόσμιας διασύνδεσης και προς το χτίσιμο της ευρύτερης έννοιας που ονομάζεται “mobile society”. Προειδοποίησε όμως ότι η βιομηχανία δεν θα πρέπει να επαναπαύεται στις δάφνες της, αφού ο δρόμος που έχει ανοίξει, πρακτικά δεν έχει τέλος.

colao_3580655b

«Αυτό που μας έφερε εδώ δεν θα μας κρατήσει εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά. “Χρειάζεται να είμαστε συνεχώς περισσότερο καινοτόμοι και να συνεργαζόμαστε.”
Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Vittorio Colao, Διευθύνων Σύμβουλος του Vodafone Group. Υπερθεμάτισε, λέγοντας ότι οι μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία για τα επόμενα πέντε χρόνια “θα διαμορφωθούν πραγματικά από εμάς” θεωρώντας ότι οι πάροχοι είναι υπεύθυνοι να διαμορφώσουν την νέα ψηφιακή συνείδηση. “Την αποκαλώ κοινωνία gigabit”, δήλωσε ο Colao, σημειώνοντας ότι αυτή θα γίνει πραγματικότητα όταν τα δίκτυα θα παρέχουν πολύ υψηλές ταχύτητες με πολύ μικρή καθυστέρηση απόκρισης, και φυσικά ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας.
“Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό χτίζουμε τώρα και όλοι εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

telefonica

Ο Cesar Alierta, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Telefonica, πρόσθεσε ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν τώρα την ευκαιρία να έχουν ένα διαφορετικό είδος σχέσης με τον πελάτη, και αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με την προώθηση της καινοτομίας, την οποία θεωρεί κλειδί για την πρόοδο.

Ωστόσο, ο Colao της Vodafone σημείωσε με νόημα ότι μια υγιής κοινωνία gigabit, δεν θα προέκυπτε από μια «τυχαία» ανάπτυξη των τεχνολογιών, αλλά μέσα από δομημένη επενδυτική πολιτική, με σχέδιο και συγκεκριμένους στόχους. Ένα ακμάζον οικοσύστημα χωρίς κυρίαρχους παίκτες, βασισμένο στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και το σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο που θα υποστηρίζει τον ισχυρό ανταγωνισμό.
Υπογράμμισε, επίσης, το «τεράστιο κόστος» για τον κλάδο της οικοδόμησης της οικονομίας gigabit. «Πρέπει να ανταμείβονται», είπε. «Δεν είμαστε λεμόνι για να μας στίβουν».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply