Η Ελλάδα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, βρίσκεται στη Βαρκελώνη

0

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της ελληνικής αποστολής στο MWC16 με πλήθος επισκέψεις τόσο από εκπροσώπους ξένων εταιριών και οργανισμών, που διερευνούν πιθανές προοπτικές συνεργιών αλλά και τη δυνατότητα διεύρυνσης των εργασιών τους στη χώρα μας, όσο και από εκπροσώπους διεθνών φορέων με κορυφαία στιγμή την επίσκεψη στελεχών της ΙΤU, των Chaesub Lee και Bilel Jamoussi.

Photo_2

Τα επίσημα εγκαίνια του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι και συνοδεύτηκαν από δηλώσεις για την ελληνική συμμετοχή. Συγκεκριμένα, ο ΓΓ Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Δρ. Λευτέρης Κρέτσος, δήλωσε ότι: “Η ελληνική συμμετοχή στο Mobile World Congress για τέταρτη συνεχή χρονιά αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις εξωστρέφειας της χώρας μας. Ο δρόμος για την ανάκαμψη περνά υποχρεωτικά μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την διεύρυνση των ευκαιριών αξιοπρεπούς απασχόλησης των νέων επιστημόνων σε τομείς τεχνολογικής αιχμής. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ελληνική αποστολή”.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Γιανναράκης, δήλωσε: “Η Ελλάδα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη. Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέρνουμε για 4η συνεχόμενη χρονιά να παραμένουμε συνεπείς στο ραντεβού μας, αναδεικνύοντας τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή. Είναι σαφές ότι η τεχνολογία αποτελεί ένα πολλαπλασιαστή αξίας για όλους τους κλάδους της οικονομίας σε ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας. Ταυτόχρονα, είναι καταλύτης για την αναστροφή του brain drain που μαστίζει την Ελλάδα”.

Σημαντική είναι και η παρουσία του Enterprise Greece, που υποστηρίζει και φέτος την ελληνική αποστολή. Εκπρόσωποί του συναντήθηκαν με τους αντίστοιχους φορείς της Γερμανίας, της Βραζιλίας και της Ινδίας.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply