Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Εξαιρετικά αποτελέσμaτα για την SAP για την χρονιά 2015

0

sap-ethelontismos

Ικανοποιημένα από την πορεία της εταιρείας στη χώρα μας το 2015 δηλώνουν τα στελέχη της Sap, ενώ για το 2016 εκφράζουν την εκτίμηση ότι η θετική τροχιά θα συνεχιστεί με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης.

Όπως είπε ο COO South Europe, Μiddle East & Africa, Μάνος Ραπτόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που οργάνωσε η εταιρεία πάροχος λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού, ο όγκος εργασιών της στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυξήθηκε πέρσι 38% σε σχέση με το 2014. Εξαιρετική ήταν και η επίδοση στο χώρο της τεχνολογίας, όπου η πλατφόρμα HANA αναπτύχθηκε με ρυθμό 47% και τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία σε πολλούς οργανισμούς κάθε μεγέθους. Επίσης η Sap είχε 19% αύξηση στις Βάσεις Δεδομένων και την Τεχνολογία καθώς και  38% στα έσοδα από νέους πελάτες.

Τα στελέχη της εταιρείας έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στους νέους πελάτες που προσέθεσαν το 2015 μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Eurobank, Viohalco, Σκλαβενίτης,  Thenamaris Ship Management Inc., Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ και Tripsta (travelplanet24, tripsta, airtickets). Μάλιστα στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Αλβέρτος Ταραμπουλούς, Head Greek Accounting & Group Tax της Eurobank και ο Στράτος Θωμαδάκης, οικονομικός διευθυντής ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ. Ο πρώτος ανέφερε την εμπειρία της Τράπεζας: «η υλοποίηση του προγράμματος, η μεταγωγή 300 περίπου χρηστών στη νέα πλατφόρμα έγινε εξαιρετικά ομαλά και μάλιστα εντός ενός ιδιαίτερα πιεστικού χρονοδιαγράμματος και παράλληλα έγινε δυνατή η ταυτόχρονη επικοινωνία με περισσότερα από 25 ενδοτραπεζικά συστήματα σε πλήρη λειτουργικότητα.»

Από την πλευρά του ο οικονομικός διευθυντής της ΣΙΔΕΝΟΡ ανέφερε ότι «μετά την  υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην εταιρεία, με την εφαρμογή της τεχνολογίας SAP HANA στην πλατφόρμα των Analytics, οι αναφορές μας τώρα εκτελούνται μέχρι και στο 10% του χρόνου σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα, δίνοντάς μας την ευελιξία για περεταίρω ανάλυση».

Ακόμη, ο κ. Ραπτόπουλος απαντώντας σε ερώτημα του infocom.gr αναφορικά με το αν η Sap ενδιαφέρεται για έργα πληροφορικής του δημοσίου σημείωσε ότι παρατηρείται διαφορά στην οπτική που αντιμετωπίζονται τα έργα εξηγώντας ότι το δημόσιο τα αντιμετωπίζει ως υποδομές και μόνο και όχι συνολικά όπως μια εταιρεία όπως η Sap, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο δράσης από την πλευρά του δημοσίου τομέα για τα αναγκαία έργα πληροφορικής. Ο ίδιος κληθείς να σχολιάσει την ανάπτυξη του cloud  στην Ελλάδα είπε ότι σαφώς και βαδίζουμε με βραδείς ρυθμούς από ότι άλλες χώρες και συμπλήρωσε ότι η υστέρηση διαπιστώνεται και στην κατανόηση του τι ακριβώς σημαίνει cloud.

 

Share.

Leave A Reply