Επικροτεί η ECTA την έκθεση της ΕΕ για την “Ενιαία Ψηφιακή Αγορά”

0

Ικανοποιημένη δηλώνει η διοίκηση της ECTA (European Competitive Telecommunications Association), από την υπερψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της έκθεσης «Προς μία Ενιαία Ψηφιακή Αγορά».

ansip_and_oettinger_dsm

Όπως επισημαίνεται η έκθεση, που είχε παρουσιαστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 6 Μαϊου 2015, τάσσεται υπέρ του ανταγωνισμού, ως μοχλού ενίσχυσης της καινοτομίας. Η ECTA σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι «ο αυξημένος ανταγωνισμός συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα επενδύσεων σε υποδομές, καινοτομία, δυνατότητα επιλογών και χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις». Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με την άποψη των εναλλακτικών παρόχων, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν τα πρώην τηλεπικοινωνιακά μονοπώλια της Ε.Ε., η έκθεση καθιστά σαφές πως «η μείωση του επιπέδου ανταγωνισμού στην αγορά μέσω νέων συγχωνεύσεων δύσκολα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες επενδύσεις στις υποδομές δικτύων».

«Χρειαζόμαστε περισσότερο ανταγωνισμό, όχι λιγότερο, αν θέλουμε να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους για μια πλήρως συνδεδεμένη Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της ECTA Gijs Phoelich.

Share.

Leave A Reply