Νέες καινοτόμες λύσεις στο χαρτοφυλάκιο της SAP

0

Στο πλαίσιο του SAP TechEd 2015, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βαρκελώνη, η SAP παρουσίασε τις νέες λύσεις της εταιρείας, όπως το SAP® Vehicles Network, καθώς και τη άρτια συνεργασία που έχει η SAP με τους πελάτες και τους συνεργάτες για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των λύσεων της για το Internet of Things (IoT). Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η SAP παρουσίασε τις εξαιρετικές επιδόσεις που έχει καταγράψει η πλατφόρμα SAP S/4HANA από το λανσάρισμα της τον περασμένο Φεβρουάριο έως και σήμερα.

SAP-TechEd-Barcelona

Η πλατφόρμα SAP S/4 HANA αποτελεί πλέον «ψηφιακό πυρήνα» για τη σημερινή Ψηφιακή Οικονομία

«Οι 1.300 και πλέον πελάτες που έχουν εφοδιαστεί με την πλατφόρμα SAP S/4HANA τους πρώτους οκτώ μήνες της κυκλοφορίας της είναι απόδειξη ότι η εν λόγω πλατφόρμα αποτελεί τη μεγαλύτερη καινοτομία της SAP από την εποχή του SAP R/3. Οι πελάτες και οι συνεργάτες μας που ήδη χρησιμοποιούν τη λύση SAP S/4HANA έχουν κατανοήσει τα οφέλη της νέας μας σουίτας, η οποία τους έχει βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων τους», δήλωσε ο Robert Enslin, member of the Executive Board of SAP SE and president of Global Customer Operations της SAP. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πλέον πραγματικότητα σε όλους τους κλάδους απαιτώντας από τους οργανισμούς να επαναπροσδιορίσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και να επεξεργαστούν το μοντέλο πληροφορικής που χρησιμοποιούν. Συνοπτικά, η πλατφόρμα SAP S/4HANA η οποία αποτελεί το «ψηφιακό μας πυρήνα», βοηθά τους χρήστες της να ξεχωρίσουν στον τομέα τους αποκτώντας ένα σαφές προβάδισμα στη σημερινή ψηφιακή οικονομία.

Η πλατφόρμα SAP S/4HANA μπορεί να θεωρηθεί «ψηφιακό θεμέλιο» των επιχειρήσεων του 21ου αιώνα, βασισμένη στην λύση SAP HANA και σχεδιασμένη με το μοντέρνο SAP Fiori®. Η νέα σουίτα προσφέρει τεράστια απλότητα, καινοτομία και άμεση επιχειρηματική γνώση σε μια πληθώρα επιχειρησιακών λειτουργιών και ρόλων. Οι σύγχρονοι οργανισμοί μπορούν πλέον να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους πέρα από τις παραδοσιακές συναλλαγές, απολαμβάνοντας ψηφιοποιημένες διαδικασίες που βασίζονται σε μία μόνο πηγή πληροφοριών, από το σχεδιασμό, την εκτέλεση και την πρόβλεψη, στην προσομοίωση έως και την ανάλυση. Επιπλέον στο πλαίσιο του SAP TechEd, η SAP παρουσίασε τη λύση SAP® Digital Boardroom , μια νέα ψηφιακή προσέγγιση, που έχει στόχο να πλαισιώσει και να απλοποιήσει τις επιδόσεις όλων των τμημάτων μια επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο. Η εν λόγω καινοτομία είναι βασισμένη στη λύση SAP® Cloud for Analytics και αναμένεται να αξιοποιήσει δεδομένα που παρέχονται από τις πλατφόρμες SAP S/4HANA και SAP HANA® Cloud Platform, αποτελώντας μια μοναδική πηγή άντληση πληροφοριών για κρίσιμες επιχειρηματικές μετρήσεις της εταιρείας. Το πιλοτικό πρόγραμμα “The Boardroom Redefined” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά φέτος στο συνέδριο SAPPHIRE® NOW με μεγάλη επιτυχία. Ως εκ τούτου, η SAP προτίθεται να διαθέσει το SAP Digital Boardroom σε ένα πλήρως επεκτάσιμο περιβάλλον και σε τιμή η οποία επιτρέπει σε κάθε ιδιώτη ή επιχείρηση να το αποκτήσει. Τα αναμενόμενα οφέλη της εν λόγω λύσης, μεταξύ άλλων, είναι:

* Απόλυτη διαφάνεια: H πρότυπη υποβολή αναφορών σχετικά με τα οικονομικά, τις λειτουργίες, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις θα βασίζεται πλέον σε μία μοναδική πηγή πληροφοριών, τα οποία αντλούνται σε πραγματικό χρόνο, αποφεύγοντας την αναπαραγωγή των ίδιων δεδομένων.

* Άμεση γνώση που βασίζεται σε δεδομένα: Παροχή αναλυτικών δεδομένων, τα οποία χρησιμοποιούν απλό user interface για την αντιμετώπιση ad hoc ερωτήσεων, βελτιώνοντας τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

* Απλοποιημένες διαδικασίες: Η λύση διαθέτοντας ένα διαισθητικό user interface, επιτρέπει τη φυσική αλληλεπίδραση μεταξύ χρήστη και λογισμικού μέσω ενός και μόνο ανοικτού παραθύρου. Αυτό απελευθερώνεται μέσα από ένα σύγχρονη οθόνης αφής, είτε με τη χρήση ενός προβολέα, ενός φορητού υπολογιστή ή μιας wearable συσκευής.

Eπίσης, η SAP παρουσίασε τη λύση SAP® Vehicles Network, η οποία αφορά σε μια νέα λύση cloud που επιτρέπει στις εταιρείες να προσφέρουν ασφαλείς, άνετες end-to-end υπηρεσίες στο τομέα των οχημάτων, οι οποίες είναι ανεξάρτητες από τις συσκευές ή τα ίδια τα οχήματα. Η λύση SAP® Vehicles Network επιτρέπει στους οδηγούς στη Βόρεια Αμερική για να μοιράζονται τα δεδομένα από το IoT, να ενεργοποιούν τις αντλίες βενζίνης, να πληρώνουν το πρατήριο πώληση βενζίνης, να κάνουν κράτηση θέσης σε χώρους στάθμευσης, να ανοίγουν αυτόματα τις μπάρες στους χώρους στάθμευσης, καθώς και να πληρώνουν το πάρκινγκ όσο είναι στο δρόμο από το αυτοκίνητο τους μέσα από τo «ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι» ή μέσω μιας εφαρμογής.

Παράλληλα, η λύση SAP® Vehicles Network αξιοποιεί τις δυνατότητες της λύσης SAP HANA® Cloud Platform για το Internet of Things και προσφέρει στις εταιρείες και τους συνεργάτες την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέες φορητές υπηρεσίες και εφαρμογές για χρήση από τους καταναλωτές. Επίσης, η λύση βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο οι οδηγοί μπορούν να επωφεληθούν από τις φορητές υπηρεσίες geo-location. Αυτή η ψηφιακή λύση προσφέρει μια end-to-end εμπειρία στο χρήστη, ενώ είναι εν κινήσει, βοηθώντας τον πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με το αυτοκίνητο. Τέλος, η λύση SAP Vehicles Network επιτρέπει στους παρόχους εφαρμογών και στις εταιρείες αυτοκινήτων να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες χώρους στάθμευσης, οι οποίοι προσφέρουν τη δυνατότητα πληρωμών μέσω κινητού, καθώς και σε πρατήρια καυσίμων σε πολλές βασικές αγορές. Έτσι, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την ψηφιακή εμπειρία των οδηγών και των επιβατών, δίνοντας τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το «ψηφιακό τους πορτοφόλι» και άλλες εφαρμογές, απολαμβάνοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία εντός του οχήματος.

Τέλος, στο πλαίσιο του SAP TechEd, η εταιρεία τόνισε πως συνεχίζει την άρτια συνεργασία της με τους πελάτες και τους συνεργάτες της για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των λύσεων της για το Internet of Things (IoT). Συνεργαζόμενη με την εταιρεία Tech Mahindra, η SAP προσφέρει μια λύση για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τα ηλεκτρικά πρότυπα φόρτισης ενός οχήματος και την απόδοση του μετασχηματιστή. Επιπλέον, η SAP συνεργάζεται με την εταιρεία Tangoe με σκοπό να βοηθήσει τους πελάτες της να αποκτήσουν πραγματική επιχειρηματική αξία, αξιοποιώντας πλήρως την πλατφόρμα SAP HANA® για την επιτυχή εφαρμογή του IoT. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό η SAP γνωστοποίησε ότι έχει δημιουργήσει ένα νέο τμήμα δημιουργίας και ανάπτυξης πρωτοποριακών προϊόντων και λύσεων εστιασμένων στο IoΤ.

Share.

Leave A Reply