Παραμένουν αρνητικές οι εκτιμήσεις για τα έσοδα στην κινητή

0

Χρονιά νέας πτώσης των εσόδων από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, η 8η στη σειρά, θα είναι το 2015, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας Wind Young Talents – Graduate Trainee Program.

zarkalis

Όπως επεσήμανε παράλληλα τα προβλήματα του κλάδου χρονίζουν, ωστόσο ελπίζει πως, καθώς η κυβέρνηση αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να γίνουν επενδύσεις, η Πολιτεία θα «αγκαλιάσει» τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας και  θα επιλύσει τα προβλήματα. Πρόσθεσε πως από την πλευρά της Wind έχει επέλθει η κανονικότητα και οι επενδύσεις συνεχίζονται «όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες» υπονοώντας  τα προσκόμματα που τίθενται εξαιτίας των ελλείψεων στο νομοθετικό πλαίσιο για τις άδειες των σταθμών βάσεως.

Ο κ. Ζαρκαλής απέφυγε να κάνει εκτίμηση για το ύψος της νέας μείωσης στα έσοδα. Μίλησε για έναν Ιούλιο  – μετά την εφαρμογή των Capital Controls – ιδιαίτερα δύσκολο, χωρίς όμως, «βίαιες», όπως χαρακτηριστικά είπε, μεταβολές στα έσοδα και τα κέρδη.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς που έχει δημοσιοποιήσει το infocom.gr η μείωση στα έσοδα από υπηρεσίες της κινητής το 2015 θα είναι της τάξεως του 5% (από 1,991 δις. ευρώ το 2014 σε 1,892 δισ. ευρώ).

Share.

Leave A Reply